Zayıflamak için kick boksa başladı, dünya 2'ncisi oldu

Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi Büşra, 1.5 yıl önce fazla kilolarından kurtulmak için kick boks yapmaya başladı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 09 Temmuz 2016 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zayıflamak için kick boksa başladı, dünya 2'ncisi oldu

Mehmet KAYAHAN

Diyarbakır'lı 22 yaşındaki Büşra Şimşek, tesadüf eseri başladığı sporda kürsünün abonesi oldu. Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi Büşra, 1.5 yıl önce fazla kilolarından kurtulmak için kick boks yapmaya başladı. Vücut yapısı bu spora uygun olduğu için antrenmanlara da alınan Şimşek, inanılmaz bir başarı gösterip 6 ayda profesyonel sporcu kategorisine geçti. Ardından da ardı ardına madalyalar geldi. Büşra önce Diyarbakır Gençlik Spor adına katıldığı ilk Türkiye Şampiyonası'nda 65 kiloda 3'üncülük elde etti. Daha sonra katıldığı turnuvalarda da dereceler elde eden genç sporcu, Turkish Open turnuvasında ise Dünya Kick Boks Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. Ardından Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de mayıs ayında yapı- lan şampiyonada 65 kiloda 3 maçını kazanıp Dünya 2'ncisi olarak kariyerinin zirvesine ulaştı.

'SPOR VE BİLİMLE ANILSIN'

Kick boksa hobi ve zayıflamak için başladığını belirten Büşra Şimşek hedefini ise şöyle anlattı: "Okulla sporu bir arada götürmek çok zordu. Ama azimle bütün tereddütlerimi yendim. Hiçbir şey bilmediğim sporda derece elde ettim. Kick boks bir dövüş sporu olduğu için erkek işi olarak bakılıyor ama öyle değil. Dünyanın en iyi kick boksçuları arasına ismimi yazdırmak için çalışacağım." Bölgedeki çatışmalara da dikkat çeken Şimşek "İnşallah bu kötü günlerden kurtuluruz. Ülkemizin memleketimizin terörle değil, sporla, bilimle anılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber