54 yıllık sınır kapısının yeri değiştirilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2006 12:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, 54 yıldır hizmet veren Nusaybin Sınır Kapısının yeri değiştiriliyor.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde bulunan ve Türkiye ile Suriye arasında geçişi sağlayan 54 yıllık Nusaybin Sınır Kapısının yerinin değiştirilmesi için çalışmalar sürüyor. Türkiye ile Suriye heyetleri arasında yapılan görüşmeler sonucunda kapının yapılacağı yeni yer belirlendi.

Nusaybin Kaymakamı Ersin Emiroğlu, AA muhabirine yaptığı Gaziantep'te 2-3 Kasım'da yapılan toplantıda, Suriye ve Türkiye tarafının yeni kapının yerinin nokta olarak 2006 yılında tespit edilmesi, 2007 yılında da inşaatının başlanması konusunda bir karar alındığını bildirdi.

Daha sonra 27-28 Kasım'da İçişleri Bakanlığı başkanlığında gümrükler, emniyet, karayolları ve kadastro genel müdürlüğünden oluşan bir heyetin önce Suriye'nin Kamışlı ilçesinde, sonra da Nusaybin'de toplantı gerçekleştirdiğini anlatan Emiroğlu, bu toplantılar sonucunda yeni kapısının nokta olarak yerinin belirlendiğini açıkladı.

Emiroğlu, 4 ay sonra heyetlerin tekrar bir araya gelerek planlarını ortaya koyacağını da ifade ederek, 2007 yılında yeni kapı için çalışmanın başlayacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber