Dünyanın en büyük teknoloji mağazası Ankara'da

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2006 14:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Almanya'daki 18 bin metrekarelik Satürn mağazasını geçerek, alan itibarıyla dünyanın en büyük teknoloji mağazası olduğu belirtilen Vatan Computer'in Ankara mağazası hizmete açıldı.

Mağazanın hizmete açılışı dolayısıyla bir konuşma yapan Vatan Computer Genel Müdürü Hasan Vatan, 18 bin 650 metrekarelik alanda 400 markada 8 bin ürünü satışa sunduklarını belirterek, gelecek yıl Bursa, Adana, İstanbul Beylikdüzü ve Maslak'ta dört yeni mağaza açacaklarını, 2010 yılında 3 milyar dolar ciro hedeflediklerini bildirdi.

Satış elemanlarının vatandaşa teknoloji konularında gereğinde danışmanlık yapmasını sağlayarak Türkiye'de teknoloji perakendeciliğinin gelişip büyümesinde öncülük üstlendiklerini belirten Hasan Vatan, mağazada, bilgisayar, yazıcı, elektronik ürünler, OEM ürünleri, ağ ürünleri, yazılımlar, çevrebirim ve tüketim ürünlerinin yanı sıra ilk kez beyaz eşya, küçük ev aletleri ve kişisel bakım ürünlerinin sunulacağını belirtti. Mağazada, kafeterya, otopark da bulunuyor.

MİCROSOFT İŞBİRLİĞİYLE ÜCRETSİZ BİLGİSAYAR KURSU

Hasan Vatan, aylık ve ücretsiz olarak, 200 bilgisayarla her ay 160 kişiye Microsoft ile yapılan işbirliği çerçevesinde özel sertifika eğitimi verileceğini belirterek, ?ODTÜ'lü olduğum için kendimi Ankaralı da sayıyorum. Kültür kenti Ankara'yı bilgisayarın, teknolojinin de başkenti yapıyoruz. Sekiz profesyonel eğitmen ile ücretsiz olarak gerçekleştirilecek sertifika programında ECDL, Windows ve Office 2007 programlarının kullanımları öğretilecek, Ankaralılara ucuz ve kaliteli bilgisayar vereceğiz, uzman satış personelimizle bilmeyenlere de danışmanlık yapacağız? dedi.

?EKONOMİSTLERİN SÖYLEDİKLERİNİN TAM TERSİNİ YAPTIK?

Vatan Bilgisayar Genel Müdürü Hasan Vatan, 1983 yılında İstanbul Harbiye'de Türkiye'nin ilk bilgisayar mağazasını açtıklarını belirtirken ?2001 krizinde kimsenin eleman almadığı, yatırım yapmadığı bir dönemde, 3 bin 500 metrekare alana sahip Topkapı mağazası ile Türkiye'nin ilk teknoloji ?hipestore'unu açtık, bu bir devrin başlangıcı oldu. Binlerce ürünün olduğu, 3500 metrekare o gün için korkunç büyük bir rakamdı. Bunların hepsini gerçekleştirmek için sermaye değil, girişimcilik ve doğru zamanda doğru şeyleri yapmak yeterliydi bizde bunu yaparak bugünlere geldik. Yani kriz döneminde birçok insanı işe aldık, ekonomistlerin söylediklerinin tam tersini yaptık? dedi.

Potansiyeli yüksek bir alan olduğu için birçok girişimcinin bu sektöre yatırım yapmaya yöneldiğini ifade eden Hasan Vatan, 2001'den bugüne 6 bin 800 kat büyüdüklerini belirtti. Vatan bir günde mağazalarına giren müşteri sayısının 250'den 5 bin kişiye ulaştığını, sergilenen 40 markadan 400 markaya ve 200 çeşit üründen 8 bin çeşit ürüne çıktıklarını ifade etti.

TEKNOLOJİ VE BİLİM ETKİNLİKLERİ DÜZENLENECEK

Vatan Computer Ankara'nın teknoloji ve bilimle ilgili her türlü etkinlik ve organizasyona açık olacağını kaydeden Hasan Vatan, ilk olarak ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesi'nin Bilim Sergisi'ne ev sahipliği yapacaklarını kaydetti.

Açılışta konuşan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan, girişimcilik için elverişli ortamın tam olarak sağlanamadığı Türkiye'de dünya ölçeğinde başarılar yakalamanın kutlanması gerektiğini belirtti. Vatan Computer'in dünya çapındaki rakiplerinin gösterdiği başarıyı yakaladığını kaydeden Arkan, Türkiye'nin büyük başarılara ancak eğitimle ulaşabileceğini, bu nedenle Vatan Computer ile işbirliğine giderek, bilgisayar dersleri verilecek mağaza bünyesinde ücretsiz halk dersanesi açtıklarını bildirdi.

HP Türkiye Genel Müdürü Şahin Tulga, Türkiye'de bilgisayarlaşmanın yüzde 10 olduğunu, bu rakamı yüzde 80-90 oranlarına çıkarmadan kalkınmışlıktan söz edilemeyeceğini belirtti. ?Elektronik ticaret yapan çok sayıda firma istiyoruz. Ne kadar çok insan bilgisayar kullanır hale gelirse onları o kadar bilgiye aç hale de getirmiş olursunuz? dedi. Tulga, Türkiye'nin az katma değeri olan hammadde ağırlıklı üretimden, yüksek teknolojili yüksek katma değerli ürünlere yönelmesi gerektiğini savundu.

AMD Türkiye Genel Müdürü Bahadır Erkuş da firmalarının Vatan Computer ile örnek bir işbirliğine girdiğini ve Türkiye'nin bilgisayarlaşmasına önemli katkılarda bulunduklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber