Düzce'de öğrencilere internet kafe yasağı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 11 Aralık 2006 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Düzce Valiliğinin aldığı karar doğrultusunda il genelinde ilköğretim ve lise öğrencilerinin 08.00-19.00 saatleri arasında internet kafe ve oyun salonlarına girişleri yasaklandı.

Düzce Valisi Halil Nimetoğlu, ders saatlerinde bazı öğrencilerin okuldan kaçarak internet kafelere ve oyun salonlarına gittikleri yönünde velilerden şikayetler aldıklarını bildirdi.

Bu şikayetlerin önüne geçebilmek için geçen yıldan itibaren öğrencilerin internet kafelere ve oyun salonlarına ders saatlerinde gitmelerini engellemek amacıyla çalışma başlattıklarını belirten Nimetoğlu, şunları kaydetti:

''Geçen yıldan beri üzerinde önemle durduğumuz internet kafe konusu üzerinde yürüttüğümüz çalışmaları olgunlaştırdık. Bu çalışmaların ilimizde uygulanabilirliği konusunda karar aldık. Aldığımız karar gereğince 08.00-19.00 saatleri arasında öğrencilerin internet kafelere ve oyun salonlarına girişleri yasaklandı. Kararın uygulanabilmesi için velilere çok önemli görev düşüyor. Öncelikli olarak aileler, çocukları üzerinde denetimlerini artırmalıdırlar. Karar bugünden itibaren fiilen başlıyor. Karara uymayan internet kafe ve oyun salonu sahipleri kabahatlar kanunu gereğince para cezası ile cezaladırılacak. Uygulamanın başarılı olması için el birliği yapmalıyız. Uygulama tüm il genelinde jandarma ve emniyet ekipleri tarafından sürdürülecek.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber