Atilla Yayla'ya onur madalyası gibi destek

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 12 Aralık 2006 07:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

208 akademisyen bir bildiri ile Yayla'ya sahip çıktı: Yayla'nın cezalandırılmaya kalkışılması uluslararası saygınlığımıza indirilmiş bir darbedir

İZMİR AK Parti Gençlik Kolları panelindeki konuşmasında ?Kemalizm ilerlemeden çok gerilemeye tekabül eder' ve ?Neden her yerde bu adamın (Atatürk) fotoğrafları var diye soracaklar' sözleri nedeniyle üniversitedeki derslerine son verilen Prof. Atilla Yayla'ya akademisyenlerden destek geldi.

Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden aralarında Prof. Mustafa Erdoğan, Prof. İhsan Dağı, Prof. Baskın Oran, Prof. Mümtazer Türköne, Prof. Ümit Cizre, Prof. Fikret Başkaya, Prof. Fuat Keyman, Prof. Süha Bölükbaşı, Prof. Ali Karaosmanoğlu, Prof. Cemil Koçak, Prof. Niyazi Öktem, Prof. Sirin Tekeli, Prof. Şevket Pamuk, Prof. Ahmet Insel, Prof. Asaf Savaş Akat, Prof. Fatmagül Berktay, Prof. Kadir Cangızbay, Prof. Turgut Tarhanlı, Yard. Doç. Bekir Berat Özipek, Doç. Dr. Halil Berktay, Yard. Doç. Ferhat Kentel'in de bulunduğu 208 akademisyenin imza attığı bildiri şöyle:

Üniversite ifade özgürlüğüne saygı göstermeli, düşünce ve ifade özgürlüğü çağdaş uygarlığın temellerindendir. Düşüncenin özgürce ifade edilemediği bir üniversite düşünülemez. Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Atilla Yayla'nın bir konuşmasından dolayı üniversitesi tarafından cezalandırılmak istenmesi kabul edilemez. Bu, ülkemizin ve üniversitelerimizin uluslararası saygınlığına indirilmiş darbedir. Prof. Yayla'nın düşüncelerinden dolayı medya tarafından hedef gösterilmesini, akademik özgürlükler açısından onu savunması gereken üniversitenin derslerini elinden almasını ve hakkında soruşturma başlatmasını kınıyoruz. Öğretim üyeleri olarak ifade özgürlüğü ve akademik özgürlükler adına Prof. Yayla'ya yönelik idari baskılara son verilmesini talep ediyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber