İş dünyası tek vücut

Milli irade ve demokrasiyi hedef alan alçak kalkışmaya iş dünyasından sert tepki geldi. İş dünyası örgütleri açıklama yayınlayarak "Seçimle gelmiş hükümet dışında hiçbir iradeyi tanımıyoruz" dedi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 17 Temmuz 2016 06:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İş dünyası tek vücut

İş dünyasından, milli irade, ülkenin birliği ve demokrasiyi hedef alan hain kalkışmaya sert tepki geldi. İş dünyasının sivil toplum kuruluşları ayrı ayrı açıklama yaparak, Türk milletinin demokrasiye sahip çıkmanın eşsiz bir örneğini sergilediğini söyledi. İşadamları, "Bu kalkışmaya milletimiz, polisimiz ve vatansever askerimiz karşı durup dünyaya örnek bir direniş gösterdi. Demokrasi zaferi kazandık. Demokrasinin ve seçilmiş hükümetin yanındayız" dedi.

Milletimiz demokrasiye sahip çıktı

Nihat ÖZDEMİR Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı

Mücadeleye devam edeceğiz

Milletimiziniradesine karşı düzenlenen ve demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecek bu girişimi şiddet ve nefretle kınıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nde halkımızın iradesi üzerinde bir güç olmadığına tüm benliğimizle inanıyoruz. Demokrasiye sahip çıkma uğrunda mücadele veren tüm kurumlar ve devlet adamlarımızla beraber kararlılıkla mücadele edeceğiz.

Mehmet CENGİZ Cengiz Holding Y.K.Başkanı

Darbe belası bertaraf edildi

Milletimizin, devletimizin yanındayız. Demokrasiye olan inancımız ve halkımızın sağ duyusuyla Allah'a şükür bu bela bertaraf edildi. Hep birlikte dayanışmamıza devam ederek, milli iradeye sahip çıkmalıyız.

Hüsnü ÖZYEĞİN FİBA Holding Y.K.Başkanı

Dünyaya örnek olduk

Bu kalkışmaya milletimiz, polisimiz ve vatansever askerimiz karşı durup dünyaya örnek bir direniş gösterdi. Milletimizin iradesi sayesinde benzersiz bir demokrasi zaferi kazandık. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza da Allah'tan rahmet dilerim.

Ahmet Nazif Zorlu Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı

Bu nasıl bir cüretkarlıktır!

Kalkışmahaberini aldığımda şok yaşadım. Böyle bir şeyi 2016 dünyasında nasıl yaşadık anlayamadım. Bu nasıl bir cüretkarlıktır! Bu teşebbüsü lanetliyorum.

Mehmet BÜYÜKEKŞİTİM Başkanı

Kurtuluş Savaşı'ndaki gibi beraberlik vardı

Türkiye'nindemokrasi inancınıkavrayamamış zihniyetler,kendi halkınakurşun sıkacakve TBMM'yibombalayacak kadar ileri gitti.Büyük Türk halkı, tıpkı KurtuluşSavaşı'nda olduğu gibi birlikolduğunda özgürlüğüne dokunulamayacağınıdünyaya gösterdi.

Cansen BAŞARAN SYMESTÜSİAD Başkanı

Hiçbir müdahale kabul edilemez

TürkSanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), darbe girişimiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Demokrasiye hiçbir müdahale kabul edilemez, tüm kesimler ve kurumlar olarak demokrasimize ve demokratik kurumlarımıza sahip çıkmalıyız" denildi.

Rifat HİSAR CIKLO ĞLUTOBB Başkanı

Darbe girişimini asla tanımıyoruz

Ülkemizeve milletimize karşı girişilen bu darbe girişimini tanımıyoruz. Milletimizin iradesine ve demokrasimize vurulmuş bu hançeri kabul etmiyoruz. Halkın iradesiyle seçilmiş meşru hükümete karşı girişilen bu kanunsuz kalkışmanın karşısındayız.

Ömer Cihad VardanDEİK Başkanı

Hükümetimizin her zaman arkasındayız

Türkiye, çok partili demokratik sistemi içselleştirmiş bir ülkedir. Tek irade halkındır ve onun yönetim erki seçilmiş hükümettir. Her türlü darbenin karşısında, hükümetimizin arkasındayız. Herkesin Türkiye'de darbeler çağının artık kapandığını bilmesi gerekir.

Ergün ATALAYTürk-İş Genel Başkanı

Darbenin sonuna kadar karşısındayız

Türk-İş olarak bu darbe girişimini kesinlikle tanımıyoruz. Türk-İş 1 milyon işçisiyle bu darbenin sonuna kadar karşısında. Bu ülke kimsenin babasının çiftliği değil. Herkes bayrakları elinde sabaha kadar meydanlara çıktı.

İbrahim BURKAY BTSO Başkanı

Demokrasi adına utanç verici bir olay

Neyazık ki milletimizin iradesini hiçe sayan, demokrasimiz adına utanç verici bir girişime şahit olduk. İş dünyası temsilcileri olarak her türlü darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, hükümetimizin ve milletimizin her zaman yanındayız.

Fethi ŞİMŞEK (Doğa Okulları)

Milleti hedef alan bir kalkışma

Demokrasimize , devleti ve milletiyle birliğimize yönelik bu kalkışmayı nefretle kınıyor, ülkemizin bir daha böyle üzücü hadiseler yaşamamasını tüm kalbimle temenni ediyorum.

Şemsi BAYRAKTAR TZOB Başkanı

Milli iradenin yine ve ancak millet tarafından değiştirilmesi dışında bir müdahaleyi asla kabul etmiyorum. Gün milli iradeye ve demokrasimize sahip çıkma günüdür. Hiçbir kalkışma meşru değildir ve savunulamaz.

İsmail GÜLEİTHİB Başkanı

Türk halkı kendisini gelmiş olduğu noktadan geriye götürecek hiçbir hareketi tasvip etmeyecek. Demokrasiye gönülden inanıyoruz. İş dünyası olarak hükümetimizi destekliyoruz.

Şeref FAYAT TGSD Başkanı

96yıl önce atılan demokratik düzene ve milli iradenin tecellisiyle şekillenen siyasal iktidara karşı hiçbir müdahaleyi tasvip edemeyiz. Türkiye'nin demokrasi düşmanlarına en güzel cevabı verdiğini düşünüyorum.

Rahmi ÇUHACITÜGİAD Başkanı

Demokratik değerlerimizi korumalıyız.TBMM gibihalkın iradesinin sembolününbombalanmasıkabul edilemez.Darbecilerin, yetkilimahkemelerce enağır cezalarla yargılanmasınıbekliyoruz.

Sami KARİYOBMD Başkanı

Tarihimizeüzücü bir sayfa olarak eklenen bu olay, milletin devletle el ele vererek sonuçlandırdığı bir girişim olarak hatırlanacak. Hayatı normalleştirmek için biz de demokrasi görevimizi yerine getireceğiz.

Orhan SabuncuUludağ İhr.Bir. Koord. Baş.

TürkiyeCumhuriyetidemokrasinin hakimolduğu bir devlettir.Milletimiziniradesini direktolarak hedef alan budarbeler ve girişimlerbaşarısız olmayamahkumdur.

Erdal BAHÇIVAN İSO Başkanı

Milletimiz eşsiz bir örnek sergiledi

Demokrasininve seçilmiş hükümetinyanındayız. Milletiradesi ve devletkurumlarınındayanışmasıyla halkıniradesine karşı yapılmış hainlikboyutundaki kalkışma, amacınaulaşamayarak bertaraf edildi. Milletimizdemokrasiye sahip çıkmanıneşsiz bir örneğini sergiledi.

Salih BEZCİATO Başkanı

Milletimiz vatanına sahip çıktı

Düngeceden beri epey çile çektik. Ama bugün demokrasinin bayramı. Bu millet vatanına sahip çıktı. 140 yıllık Meclis tarihinde düşmanların bile yapamadığını bu FETÖ denilen örgüt yaptı. Güneydoğu'da üst düzey askerlerin tutuklanmasıyla da bölgede PKK'ya karşı daha başarılı olacağız.

İbrahim ÇAĞLAR İTO Başkanı

Demokrasi zaferimiz kutlu olsun

İstanbul Ticaret Odası Meclisi 'milli iradeye uzanan alçak ellerin sahiplerine karşı biz buradayız' demek için olağanüstü toplandı. İTO Başkanı İbrahim Çağlar, "Darbe sevdalılarının hevesleri milli birlik seli altında boğulmuştur. Demokrasi zaferimiz kutlu olsun" dedi.

Nail OL PAKMÜSİAD Başkanı

Gün milli iradeye sahip çıkma günüdür

Demokrasiyive milli iradeyi sekteyeuğratmaya çalışangüçler bir kezdaha harekete geçti.Gün, demokrasi vemilli iradeye sahip çıkma günüdür.Herkes bilmelidir ki, MÜSİAD olarakdemokrasiye ve milli iradeyesahip çıkacak olan vatandaşlarımızınyanındayız.

Çetin NU HOĞLUUND Başkanı

Milyonlar hainlere hak ettiği tokadı attı

Demokrasiyesahip çıkan milyonlar,Türkiye'de liderinyön göstermesiile yollara dökülmüşve demokrasidüşmanlarına hak ettikleri tokadıvurmuştur. Bu sürede maalesefbirçok şehit verdik. Onlar bukara günün meşalesi oldular.

Hikmet TANRIVERDİİHKİB Başkanı

15 Temmuz Demokrasi Bayramı

Demokrasitarihimizde kara leke olarak yerini alacak olan kalkışmayı şiddetle kınıyorum. Bundan sonra bize düşen ülkemize sahip çıkma inancımızı daha da yüksek sesle haykırmak. Ben de Binali Yıldırım gibi 15 Temmuz'un demokrasi bayramı olarak kutlanacağını umuyorum.

ESİAD

Darbelerden medet ummak büyük yanlış

EgeSanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Güçlü, darbelerden medet ummanın büyük bir yanlış olduğunu vurguladı. Güçlü, "Yurtta barış hedefinin demokratik rejim ile mümkün olacağı açıktır" dedi.

SEDA TABAK-ÖZGE YAVUZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber