Yolları çöken öfkeli mahalleli, belediye'yi bastı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 13 Aralık 2006 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADAPAZARI'nda yapımı süren bir alışveriş merkezinin çevresindeki evlerin temellerine zarar verdiğini ve yolları çökerttiğini iddia eden bir grup mahalleli, gece yolun çökmesiyle sokağa döküldü.

17 Ağustos Depremi'ni de yaşadıkları için korkulu anlar yaşayan vatandaşlar, Adapazarı Merkez Belediyesi'ne giderek o sırada Mahalle muhtarlarıyla toplantı yapan Adapazarı Merkez Belediye Başkanı Sülayman Dişli'nin katıldığı toplantıyı bastı. Öfkeli vatandaşlar, ?Bu inşaat sırasında çakılan demir kazıklar evlerimizin temellerini oynattı. Sonunda yol çöktü. Sıra evlerimizde? diyerek tepki gösterirken, onları dinleyen belediye başkanı yerinden bile kalkamadı

Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Şal Sokak'ta yapımı süren bir alışveriş merkezinin inşaatı, halkla belediyeyi karşı karşıya getirdi. 17 Ağustus depremi sonrasında bir çok inşaatta olduğu gibi demir kazık sistemi kullanılarak yapılan inşaat sırasında yolda çökmeler meydana geldi. Kazık çakımı sırasında çevredeki evler şiddetle sarsılırken, halk Adapazarı Merkez Belediyesi'ne durumu ileterek şikayetçi oldu. Ancak aldıkları ruhsatla inşaatı sürdüren firma yetkilileri halktan gelen tepkilere, ?Bu işi yapmak zordundayız? diyerek aldırmadı.

Ancak dün öğleden sonra iki tarafa cephesi olan inşaatın her iki tarafındaki yollardaki asfaltlarda çökme ve çatlaklar oluştu. Panik içinde evlerini boşaltan mahalleli sokağa döküldü. Evlerinin çökmesinden korkan sakinler önce inşaat yetkilileriyle tartıştı. Tartışmayı polis araya girerek yatıştırdı.

BELEDİYEYE BASKIN

Öfke ve tansiyonun yükseldiği olayda, iyice sinirlenen vatandaşlar bu kez Adapazarı Merkez Belediyesi'ne yürümeye başladı. Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Cihan Alemdar ile birlikte belediyeye gelen kızgın vatandaşlar, Başkan Süleyman Dişli'nin mahalle muhtarlarıyla toplantı yaptığını duyunca içeriye girdi. Sinirli vatandaşları karşısında görünce neye uğradığını şaşıran Belediye Başkanı Süleyman Dişli uzun süre yerinden kalkamadı. Tepkiler sonrasında inşaat nedeniyle çöken yolda inceleme yapacağını söyledi.

?ÖLMEMİZ Mİ GEREKİYOR'

Trafiğe kapatılan yola tekrar gelen vatandaşlar, evlerine girmekte tereddüt etti. Bu arada bir açıklama yapan Muhtar Cihan Alemdar, ?Bu inşaat aylardır sürüyor. Her gün mahallede deprem oluyor gibi sallanıyoruz. İnşaat sahasına tretuvarları da dahil ettiler. Bunu biz defalarca şikayet ettik ama kimse dikkate almadı. Mutlaka birilerin ölmesi mi gerekiyor? Bu evlerin temelleri oynadı?? diye tepki gösterdi. Vatandaşların sokakta tedirgin bekleyişi devam ederken, polis bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber