Meteroloji açıkladı: Ciddi düzeyde kuraklık riski yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2006 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yağış azlığının başta şehir merkezlerinde içme suyu barajlarında su seviyelerinde düşüşe neden olduğu ve bunun sonucunda bazı olumsuzluklar yaşanabileceği ifade edilse de Türkiye'nin ciddi düzeyde kuraklık riskinin bulunmadığı açıklandı.

AA-Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Akdeniz kuşağında yer alan Türkiye'nin mevsimsel meteorolojik şartlarının oldukça değişken durum sergilediği belirtilerek, kış mevsim şartlarının, ülke genelinde Aralık ayının ikinci yarısından itibaren yaşanmaya başladığı kaydedildi.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Uzun sayılabilecek dönemde ülkemizde Yüksek Basınç Sisteminin etkili olması dolayısı ile 30 gün sürecinde önemli yağış miktarları gerçekleşmemiştir. Yağış azlığının en fazla yaşandığı bölgeler Eskişehir, Ankara ve Çankırı gibi iç kesimlerdir.

Yağış azlığının başta şehir merkezlerinde içme suyu barajlarında su seviyelerinde düşüşe neden olduğu ve bunun sonucunda bazı olumsuzluklar yaşanabileceği ifade edilse de ülkemizin meteorolojik ve iklimsel özellikleri dikkate alındığında büyük bir tehlikenin söz konusu olmadığı açıktır.

Şöyle ki, Aralık ayının ikinci yarısından itibaren yağışlı sistemlerin Akdeniz bölgesinde etkili olabileceği, bunun sonucunda ülkemizin başta batı bölgeleri olmak üzere yağış alabileceği hava tahmin öngörülerimizden anlaşılmaktadır."

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü açıklamasında ayrıca, "düzensiz yağış rejimi özelliği gösteren Türkiye'nin kümülatif yağış değerlendirmesi göz önüne alındığında, ciddi düzeyde kuraklık riskinin bulunmadığı, ancak yağış azlığı olan dönem için hidrolojik kuraklıktan söz edilebileceği, tarımsal ve toprak yapısı açısından kuraklığın söz konusu olmadığının söylenebileceği" de belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber