14 Aralık 2006'nın Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2006 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Avrupa Birliği devlet ve hükümet başkanlarını bir araya getiren iki günlük zirve, Brüksel'de başlıyor.

- Zirvede, dışişleri bakanlarının, Türkiye ile müzakerelerin geleceği hakkında aldığı kararların onaylanması konusu da görüşülecek.

2- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

- Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Atilla Pak ve beraberindeki Federasyon temsilcileri, Cumhurbaşkanı Sezer tarafından Çankaya Köşkü'nde kabul edilecek.

3- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Mecliste "Mevzuat Bilgi Sistemi" ve "Tutanak Otomasyon Sistemi" projelerinin tanıtım toplantısına katılacak.

4- Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri iş bırakacak.

- KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ile TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, iş bırakma eylemi dolayısıyla Çankaya Belediyesi önünde basın açıklaması yapacak.

5- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) düzenlenen "Deniz Ticaret Odaları Konsey Toplantısı"na katılacaklar.

- Konsey toplantısı ortak sonuç bildirgesi daha sonra açıklanacak.

6- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Ankara'da düzenlenen toplantıda, Türk-Amerikan İşadamları Derneği (TABA-Amcham) üyeleriyle bir araya gelecek.

7- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Gaziantep'te temel atma ve açılış törenlerine katılacak. Çelik, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi ile AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

- Çelik, ayrıca "Küreselleşme Sürecinde Türkiye" konulu konferansa katılacak.

8- İsrail'de bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Akdeniz kıyısındaki Aşkelon'da "enerji koridoru" projesi kapsamındaki terminal, su arıtma tesisi ve diğer bazı kurumlarda incelemelerde bulunacak.

9- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından İstanbul'da düzenlenen "Sosyal Güvenlikte Yeni Dönem ve İşveren Yükümlülükleri" konulu seminere katılacak.

10- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Türk Patent Enstitüsünde düzenlenen, "İslam Konferansı Teşkilatı Üyesi Ülkelerin Sınai Mülkiyet Ofisleri Arası Teknik İşbirliği" konferansına katılacak.

11- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ile Hollanda Kraliçesi Beatrix, Amsterdam'da düzenlenen "İstanbul: Kent ve Sultan" adlı serginin açılışını yapacaklar.

12- TBMM'den...

- Genel Kurulda, "Kimyasal Silahların Geliştirilmesi, Üretimi, Stoklanması ve Kullanımının Yasaklanmasına Dair Kanun Tasarısı"nın görüşülmesine devam edilecek.

- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, TBMM İnsan Hakları Komisyonunda, "insan ticareti ve kaçakçılığı, mülteciler, göç, çocuk pornosu ile köye dönüş projesi" konularında bilgi verecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, büyükşehir belediyeleri ile bunlara bağlı kuruluş ve şirketlerin alacaklarının, diğer kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçlarına karşılık takas ve mahsup edilmesini öngören kanun teklifi ele alınacak.

- Tarım ve Orman Komisyonunda, vetolu Toprak Koruma Kanunu ele alınacak.

- Sağlık ve Aile Komisyonunda, Ailenin Korunması Kanun Tasarısı görüşülecek.

- AB Uyum Komisyonunda, Sigortacılık Kanun Tasarısı ele alınacak.

13- Siyasi Partilerden...

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Sabancı Üniversitesi öğrencilerine gündemdeki konulara ilişkin konferans verecek.

- DSP Genel Başkan Yardımcısı Masum Türker, partisinin Edirne İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

14- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 75'inci yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde İstanbul'da düzenlenen, "Dolarizasyon: Sonuçlar ve Politika Seçenekleri" konulu uluslararası konferansa ev sahipliği yapıyor.

15- Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ömer Sabancı ile Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Beysel, Antalya'da yapılan "Yeni İş Fikirlerinin Ülke Kalkınmasındaki Rolü ve Türkiye'nin İnovasyon Politikası" konulu toplantıya katılacak.

16- Avrupa Konseyi ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu işbirliğiyle düzenlenen "Avrupa Konseyi Sınırötesi Televizyon Sözleşmesi Çerçevesinde Sınırötesi Televizyon Yayıncılığı Hakkında Uzmanlar Toplantısı" Ankara'da yapılacak.

17- Ankara'nın Polatlı ilçesinde, içinde bulunduğu askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Astsubay Çavuş Hasan Hüseyin Daşdemir'in cenazesi, Bursa'da öğle namazını müteakip toprağa verilecek.

18- Fransız Ulusal Meclisinde sözde Ermeni soykırımı inkarını suç sayan teklifin kabul edilmesine karşı çıkan ve buna tepki göstererek, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçmek için başvuruda bulunan Fransız Tarihçi Jean Michel Thibaux'un üniversiteye gelişiyle ilgili Akdeniz Üniversitesinde basın toplantısı yapılacak.

19- Güneydoğu Avrupa Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu tarafından, Bulgaristan'ın demokrasiye geçişteki ilk devlet başkanı ve Balkan Siyasi Kulübünün öncüsü Jelu Jelev'e, Edirne'de düzenlenen törenle "Balkan Barış Ödülü" verilecek.

20- Konferans...Toplantı...Seminer... Panel...

- Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Turan Yazgan, Kayseri'de "Türk Dünyasında Oynanan Oyunlar ve Türkiye" konulu konferans verecek.

- Antalya Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenecek toplantıda, "Alman Seyahat Pazarında Türkiye'nin Yeri: Antalya Destinasyonu Değerlendirmesi ve Tatilde Sağlık ve Wellness Özel Araştırması" sonuçları açıklanacak.

- KOÇ-YÖNDER Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Uluğ ve Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Nayır, Gaziantep Ticaret Odasını ziyaret edecek ve "Aile Şirketleri, Aile Anayasası ve Kurumsallaşma" konulu seminere katılacak.

- "Hipermarketlerin Ekonomik ve Sosyal Yaşama Etkileri" konulu panel İzmir'de yapılacak.

- İzmir'de, "Türkiye'nin Ekonomik Gelişmesinde Tasarrufun Önemi ve Yerli Malları Tüketimi" konulu panel gerçekleştirilecek.

- Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk'ün başkanlığında zeytinyağı fabrikalarının atık su sorunlarının görüşüleceği toplantı, Aydın Pamuk Tarım Satış Kooperatifinde yapılacak.

- Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, Erciyes Üniversitesinde "Türkiye'de Sendikalaşma" konulu konferans verecek.

- İzmir'de "Türk-Alman Katı Atık Günleri" başlayacak.

21- Türk bilim adamının başarısı...

- AÜ Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Fizik Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Önder Şimşek, bazı atomik parametreleri ölçmek için kullanılan deneysel metotları geliştirdi.

- TÜBİTAK tarafından yaptığı çalışmalar nedeniyle teşvik ödülüne layık görülen Doç. Dr. Şimşek, bazı atomik parametreleri deneysel olarak daha hassas bir şekilde ölçmeyi başardı.

- Deneysel olarak elde edilen atomik niceliklere, kanser terapisi ve endüstriyel ışınlama işlemleri için doz hesaplamaları, radyasyon taşıma ve azaltma ile tıbbi fizikte enerji depolama hesaplamaları gibi birçok alanda ihtiyaç duyuluyor.

22- Futbolda UEFA Kupası 2. Tur (B) Grubu'nda 4. ve son maçında Beşiktaş, deplasmanda Almanya'nın Bayer Leverkusen takımıyla Arena Stadı'nda karşılaşacak.

23- Basketbolda ULEB Avrupa Ligi (A) Grubu'nda Efes Pilsen, 8. maçında Prokom Trefl Sopot takımıyla Polonya'da karşılaşacak.

24- Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Ligi (C) grubundaki 7. maçında, Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda, Fransa'nın Valenciennes Olympic takımıyla karşılaşacak.

25- Basketbolda FIBA Bayanlar Avrupa Kupası'nda gruplarda 6. ve son maçlar oynanıyor.

- Beşiktaş Cola Turka, (B) Grubu'nda BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde, İsrail'in Elitzur Achva Ramla takımıyla, Botaş Spor da (C) Grubu'nda Hapoel Telaviv takımıyla Ceyhan'da karşı karşıya gelecek.

26- Üçüncü Futbol Ligi'nde 3. Grup'ta 4 karşılaşma yapılacak.

27- Bayanlar Voleybol Birinci Ligi'nde Emlak TOKİ ile Dicle Üniversitesi, Ankara'da karşı karşıya gelecek.

AA


14 ARALIK 2006 PERŞEMBE GÜNDEMİ

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 12.00'de, Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Atilla Pak ve beraberindeki federasyon temsilcilerini, saat 14.30'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı, saat 15.30'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kabul edecek.

TBMM gündemi

- TBMM Başkanı Bülent Arınç, TBMM'de yeni kurulan Mevzuat Bilgi Sistemi ve Tutanak Otomasyon Sistemi projelerinin tanıtımına katılacak.

- TBMM Plan Bütçe Komisyonu, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu, TBMM Tarım Komisyonu, TBMM AB Uyum Komisyonu toplanacak.

Bakanların faaliyetleri

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, saat 18.00'de, İstanbul'da, Eurotime Sigorta Eğitim Akademisi'nin açılış törenine katılacak.

- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, saat 09.30'da İslam Konferansı Teşkilat Üyesi Ülkelerin Sınai Mülkiyet Ofisleri Arası Teknik İşbirliği Konferansı'na katılacak.

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Gaziantep'te açılışlara katılacak ve ziyaretlerde bulunacak.

- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, ''Deniz Ticaret Odaları Konsey Toplantısı''na katılacak.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, İsrail'deki temaslarını sürdürecek.

- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç Amsterdam'da sergi açılışına katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Tuzla Orhanlı Sabancı Üniversitesi'nde saat 18.00'de üniversite öğrencilerinin gündemle ilgili sorularını cevaplayacak.

- DSP İstanbul İl Başkanlığı, Sultanahmet Camii'nde yatsı namazından sonra eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit için mevlit okutucak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Eski Başbakan ve DSP Onursal Başkanı Bülent Ecevit'in vefatının 40. günü olması dolayısıyla, yatsı namazı sonrası Ankara'da ve 80 ilde mevlit okutulacak.

- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Deniz Ticaret Odaları Konseyi Toplantısı, saat 13.00'te yapılacak.

- KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ile TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, iş bırakma eylemi dolayısıyla Çankaya Belediyesi önünde basın açıklaması yapacak.

- Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, saat 10.30'da, 2007 bütçesi ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

- Işık Grup Stratejik Araştırmalar Merkezi ve Muhafazakar Demokratlar tarafından, saat 19.30'da 'Türk Siyasetindeki Gelişmelerin Değerlendirilmesi ve 2007 yılı Beklentileri' konulu toplantı düzenlenecek.

- Uluslararası Kızılay ve Kızılhaç Dernekleri Federasyonu ve Türk Kızılayı tarafından, saat 10.30'da 'Dünya Afetler Raporu 2006'nın açıklanacağı basın toplantısı düzenlenecek.

- TİSK tarafından, saat 10.00'da 'Sosyal Güvenlikte Yeni Dönem ve İşveren Yükümlülükleri' konulu seminer düzenlenecek.

- KESK ve TMMOB tarafından, saat 12.30'da basın açıklaması yapılacak.

- Haber-Sen, saat 09.00'da basın açıklaması yapacak.

- Bağımsız Eğitimciler Sendikası, saat 12.15'te 'Yerli Malları Haftası' ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

- Altınokta Körler Derneği tarafından görme özürlülere hizmet vermek amacıyla, saat 15.00'te internet odası açılacakb

- PTT Genel Müdürlüğü tarafından, saat 10.30'da 'Doğumunun 125. yılında Pullar, Kartpostallar ve Fotoğraflarla Atatürk Sergisi' düzenlenecek.

- Ankara İtalyan Kültür Merkezi tarafından, saat 11.30'da 'Türkiye ve İtalya Arasında Kültür Alışverişi' konulu basın toplantısı düzenlenecek.

- İstanbul Sanayi Odası tarafından Ceylan Continental Oteli'nde saat 09.00'da, 2006 Yılı Sanayi Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı düzenlenecek.

- Türkiye İşvereneler Sendikaları Konfederasyonu, İstanbul Dedeman Oteli'nde 10.00 ile 14.15 saatleri arasında "Sosyal Güvenlikte Yeni Dönem ve İşveren Yükümlülükleri" konulu seminer düzenleyecek.

- Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu önünde saat 12.10'da Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunun geri çekilmesi nedeniyle bir basın açıklaması düzenleyecek.

- Türkiye Devrimci İşçi Sendikası Konfederasyonu, Kadıköy İskelesi'nde saat 12.45'te "İnsanca Bir Yaşam İçin Asgari Ücret" kampanyası kapsamında basın açıklaması yapacak.

- Tüm Kamu Emekçileri Sendikaları ve İstanbul Şubeler Platformu, 2007 bütçe görüşmeleri nedeniyle Saraçhane Parkı'nda saat 13.00'te biraraya gelerek kitlesel eylem düzenleyecek.

- Yapı-Yol Sen "Ek Ödeme Yasa Taslağı" nın yasalaşması "Fiili Hizmet" taleplerinin hayata geçmesi ve "Otoyollar ve Köprülerin Ücretsiz Olması" talepleriyle başlattıkları iş yavaşlatma eylemlerini sürdürecek. Eylemler çerçevesinde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde saat 15.00'te basın açıklaması düzenlenecek.

- Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Mövenpick Oteli'nde saat 09.30'da Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Yılık Raporu'nun tanıtımı yapılacak.

- İstanbul Ticaret Odası, Meclis Salonu'nda saat 14.30'da aylık olağan toplantısını gerçekleştirecek.

- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mustafa Tahmaz, Edirnekapı Zabıta Müdürlüğü'nde saat 10.00'da korsanla yeni strateji belirlemek için toplantı düzenleyecek.

- İTÜ Öğrenci Kollektifi, Maçka Diller Yüksekokulu'nda saat 12.30'da basın açıklaması yapacak.

- Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Kültür Merkezi'nde Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından "YYÜ Öğrenci Toplulukları Tanıtım Şenlikleri" konulu bir konferans verilecek.

- Van'ın Muradiye İlçesi'nde, İsviçre asıllı müzik öğretmeni ve erkek arkadaşına yönelik, 'Cinsel saldırı suçundan tutuklu 4 sanığın duruşması Erciş Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

- Selçuk Üniversitesi Türkçe Topluluğu, Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu'nun Yerli Malı Haftası nedeniyle ortaklaşa düzenlediği, "Yerli Malı Yurdun Malı" konulu konferansa konuşmacı olarak Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün katılacak.

- İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası "Hipermarketlerin ekonomik ve sosyal yaşama etkileri" konulu panel düzenleyecek.

- Askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Astsubay Çavuş Hasan Hüseyin Daşdemir, Bursa'da toprağa verilecek.

DÜNYA GÜNDEMİ

AB Zirvesi

- AB üyesi ülkelerin devlet başkanları Brüksel'de biraraya gelecek.

Prenses Diana'nın ölümü

- Londra Polisi, Diana'nın ölümüne ilişkin raporu açıklayacak.

Ukrayna Başbakanı Yanukoviç'in Kazakistan ziyareti

- Ukrayna Başbakanı Viktor Yanukoviç, Kazakistan temaslarını südürüyor.

AB ve G8 Başkanlığı'nın Almanya'ya geçmesi

- Almanya Başbakanı Merkel, AB ve G8 Başkanlığı'nın Almanya'ya geçmesini konu alan bir konuşma yapacak.

Bosna, Karadağ ve Sırbistan arasında barış anlaşması imzalanıyor

- Bosna, Karadağ ve Sırbistan devlet başkanları, Brüksel'de biraraya gelerek NATO öncülüğünde barış anlaşması imzalayacak.

AB'nin yeni üyelerine hoşgeldin töreni

- AB'ye 1 Ocak itibariyle girecek olan Bulgaristan ve Romanya için hoşgeldin töreni düzenleniyor.

Dünya Ticaret Örgütü Genel Konseyi görüşmeleri

- Dünya Ticaret Örgütü'nün 149 üyeli genel konseyi, Cenevre'de biraraya geliyor.

Küresel İklim 2006 toplantısı

- Dünya Meteoroloji Derneği, Küresel İklim 2006 toplantısı düzenliyor.

BM İnsan Hakları Konseyi'nde Darfur görüşmesi

- BM İnsan Hakları Konseyi'nin Darfur konusunu ele almaya devam ediyor.

İngiltere'de hayat kadınlarına yönelik cinayetler

- İngiliz polisi, hayat kadınlara yönelik gerçekleştirilen cinayet vakaalarını inceliyor.

Litvinenko'nun ölümünün ardından

- Rus eski ajanlarından Alexander Litvinenko'nun ölümünün ardından başlatılan soruşturma genişletilerek, sürdürülüyor.

İsveç'te işçiler protesto düzenleyecek

- İsveç'te işçiler, hükümetin işsizlik hakları konusundaki reformlarını protesto edecek.

Irak'ta istikrarın sağlanması

- ABD askerleri Irak'taki operasyonlarını sürdürüyor. Bölgedeki askeri birliklerin uzun bir süre daha varlığını sürdürmesi bekleniyor.

NASA'nın uzay çalışmaları

- Discovery, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda. Astronotlar ilk uzay yürüyüşünü tamamladı.

SPOR GÜNDEMİ

- Beşiktaş, UEFA Kupası 2. Tur B Grubu son maçında Almanya'nın Bayer Leverkusen takımıyla Bay Arena Stadı'nda, saat 21.30'da karşı karşıya gelecek.

- Efes Pilsen, ULEB Erkekler Avrupa Ligi'nde A Grubu'ndaki 8. hafta maçında Polonya'nın Prokom Trefl Sopot takımıyla deplasmanda, saat 20.45'te karşılaşacak.

- Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Ligi'nde C Grubu'ndaki 7. hafta maçında Fransa'nın Valenciennes Olympic takımıyla Caferağa Spor Salonu'nda, saat 19.30'da karşı karşıya gelecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber