?Cesur tarihçi', Akdeniz Üniversitesi'nde ders verecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2006 17:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

FRANSIZ Parlamentosu'nun kabul ettiği sözde Ermeni soykırımını inkar edenlere para ve hapis cezası öngören yasaya karşı çıkan 19 cesur tarihçi arasında yer alan Fransız Jean Michael Thibaux'un Akdeniz Üniversitesi'nde ders vermeye başlayacağı açıklandı. Türkiye'ye eşiyle gelecek olan tarihçi için lojman da hazırlandı.

Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Rıfkı Aktekin, Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necdet Ekinci ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Türk vatandaşlığına geçmek için başvuruda bulunan dünyaca ünlü Fransız tarihçi Jean Michael Thibaux'un Akdeniz Üniversitesi'nde çalışmaya başlayacağını açıkladı.

Thibaux için öncelikle İletişim Fakültesi'ni düşündüklerini belirten Prof. Dr. Aktekin, başvurusunun kabul edilmesi halinde Türkiye'ye eşiyle gelecek olan tarihçi için lojman hazırladıklarını da söyledi. Thibaux'un kitap gelirleriyle geçindiğini belirten Prof. Dr. Aktekin, tarihçinin üniversiteden ücret talep etmediğini de vurguladı. Thibaux'un vatandaşlık başvurusuna verilecek cevaba göre derslere başlayacağı için ne zaman görev alacağının henüz netlik kazanmadığını belirten Prof. Dr. Aktekin, 21 Aralık'ta Akdeniz Üniversitesi'ne gelerek ?İlk Haçlı Seferi ve Dinler' başlıklı bir konferans verecek olan tarihçi ile çalışacak olmanın kendilerine gurur verdiğini aktardı.

Üniversite olarak sözde Ermeni Soykırımı Yasası için üniversitenin görüşlerini de açıklayan Prof. Dr. Aktekin, bu çerçevede şunları söyledi:

?Bu çağdışı anlayışa karşı ilk başkaldırıyı yapan 19 cesur tarihçi arasında olan Jean Michel Thibaux'un Türk vatandaşlığına geçmek şeklindeki simgesel tavrı biz Türk meslektaşlarını derinden duygulandırdı. Her türlü bilimsel çalışma ve açıklamayı üniversitemizin özgür çatısı altında yapabileceğini dünya kamuoyuna açıklamaktan gurur ve kıvanç duyuyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber