Lisede linç girişimi gerginliği: Dayak yiyen öğretmenin durumu ciddi...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Aralık 2006 18:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'de, dün gözaltına alındıkları ?uyuşturucu madde kullanmak' suçundan savcılıkça serbest bırakılan lise öğrencileri 17 yaşındaki E.D. ve U.E., eğitim gördükleri Şehit Fethi Bey Ticaret Meslek Lisesi'nin koridorunda tespih çektikleri için kendilerini uyaran tarih öğretmeni 37 yaşındaki Bayram Eyüp Ertürk'ü öldüresiye dövdü. Gözü morarıp dudağı patlayan Ertürk, tedaviye alındı. Olayı duyan lisenin öğrencileri de bahçeye çıkıp öğretmenlerini döven arkadaşlarını linç etmek istedi. Öğrenciler, polis ve okul yönetiminin çabaları sonucu güçlükle vazgeçirildi. Gerginlik nedeniyle boşaltılan okulda tutulan saldırgan öğrenciler, geniş güvenlik önlemi altında polis tarafından dışarı çıkarılıp kelepçelenerek karakola götürüldü. Milli Eğitim Müdürlüğü, yaşanan olaylar üzerine 800 öğrencisi bulunan okulu bir gün tatil etti.

Olay, bugün, saat 12.30 sıralarında Eskiizmir semtindeki Şehit Fethi Bey Ticaret Meslek Lisesi'nde meydana geldi. Konak İlçesi'nde, dün denetim yapan Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ?uyuşturucu madde kullanmak' suçundan yakalanıp, adliyeye sevkedilen E.D. ve U.E. savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Bugün sabah saatlerinde, eğitim gördükleri liseye gelen E.D. ve U.E., teneffüs sırasında tespih çektikleri için kendilerini uyaran tarih öğretmeni Bayram Eyüp Ertürk'le tartıştı. Sözlü tartışmanın büyümesiyle 10'uncu sınıf öğrencileri E.D. ve U.E., öğretmen Ertürk'e tekme ve yumruklarla saldırdı. Diğer öğrencilerin gözleri önünde dayak yiyen, başına aldığı darbelerle ağır yaralanan Ertürk, hemen İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan, sağ gözü morarıp, dudağı patlayan Ertürk'ün durumunun ciddi olduğu bildirildi.

Okula geldiklerinde yine uyuşturucu madde aldıkları ileri sürülen E.D. ve U.E., öğretmenlerinin dövülmesine tanık olan arkadaşlarının tepkisiyle karşılaştı. Olay sırasında lisenin 12 öğretmeninin, bir günlük iş bırakma eylemi kararı alan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK) İzmir'de düzenlediği yürüyüşe gitmesi nedeniyle dersleri boş geçen öğrenciler, saldırganlar E.D. ve U.E.'yi linç etmek istedi. Diğer öğretmenler tarafından güçlükle arkadaşlarının ellerinden alınan E.D. ve U.E. bir odaya götürülürken, lisedeki tüm öğrenciler bahçeye çıkarıldı, okul boşaltıldı. Her ihtimale karşı, öğrencilerin binaya girip çantalarını almalarına dahi izin verilmedi.

MÜDÜR VE POLİS ENGELLEDİ

Okuldan çıkan yaklaşık 200 öğrenci, bir saat boyunca, alkışlı protestoda bulunup ?Hocaya el kalkmaz' sloganı atarak E.D. ve U.E.'ye kendilerinin ceza vermek istediğini söyledi. Ortamın giderek gerginleşmesi üzerine liseye çok sayıda polis ekibi sevkedildi. Polisin engellemesine rağmen bir türlü öfkelerine hakim olamayıp linç girişiminde bulunmak isteyen öğrenciler, lisenin müdürü Hüseyin Taşlı'nın, ekip otosundaki megafonla, gerekeni yapacağını söylemesi üzerine güçlükle sakinleştirildi. Milli Eğitim Müdürlüğü de yaşanan olaylar üzerine okulu bir gün tatil etti.

OKULDA KELEPÇELENDİLER

Öfkeli öğrenci kalabalığının güçlükle sakinleştirilip dağıtılmasıyla bir süre boşaltılan okulda tutulan E.D. ve U.E., geniş güvenlik önlemleri arasında dışarı çıkarılıp kelepçelenerek karakola götürüldü. Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilecek olan zanlılardan U.E.'nin, ayrıca ?gasp, hırsızlık' suçundan da sabıkasının olduğu anlaşıldı. Daha önceden üçer kez disiplin soruşturması geçirdikleri öğrenilen öğrencilerden U.E.'nin, İzmir Ticaret Meslek Lisesi'nden bu okula misafir olarak geldiği, E.D.'nin de geçen yıl tasdikname verilerek uzaklaştırıldığı, ancak Milli Eğitim Bakanlığı'nın tanıdığı hakla affedilip tekrar okula alındığı kaydedildi.

Okullarında terör estiren E.D. ve U.E.'nin, işlemlerinin ardından adliyeye sevkedileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber