Tuğamiralin 'bağış' için binbaşıyı tehdit ettiği iddiası

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Mersin'de tutuklanan Deniz Binbaşı V.A., daha önce tutuklanan Mersin Garnizon ve Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral N. A. D.'ın bağış toplantılarına katılmadığı için kendisini tehdit ettiğini ileri sürdü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2016 15:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Tuğamiralin 'bağış' için binbaşıyı tehdit ettiği iddiası

SEZGİN PANCAR

Mersin'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan Deniz Binbaşı V. A., daha önce tutuklanan Mersin Garnizon ve Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral N. A. D.ın "bağış" toplantılarına katılmadığı için kendisini tehdit ettiğini iddia etti.

Mersin Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan A., sorgusunun ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemede, olay gecesi yaşananları anlattı.

Mahkemece dün tutuklanan A., 15 Temmuz akşamı Garnizon Komutanlığında Tuğamiral D. başkanlığında bir toplantıya çağrıldığını belirterek, toplantı sırasında silahsız ve sivil olduğunu savundu.

Kendisini sözde "sıkı yönetim komutan yardımcısı" ilan eden ve soruşturma kapsamında tutuklanan Mersin'de görevli 3. Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Basri Dağdelen'in de orada bulunduğunu doğrulayan A., "Komutanın şoförleri büyük makineli silah getirdiler. Korkudan odadan çıkamıyorduk. Sonrasında kurmay yüzbaşı odadan çıkınca, hemen odadan çıktım. Onun ne yapacağını bilemediğim için de yandaki sekreterlik odasına girdim. Onlar sıkıyönetim kanunu çıktısı alırlarken, fırsat bulup çıktım." dedi.

"Personelimi Tuğamiral konusunda ikaz etmiştim"

A., darbeyi desteklemediğini, şüphelendiği Tuğamiral D. konusunda kendi personelini de daha önce uyardığını iddia ederek, şöyle konuştu:

"Ben gazetelerden Tuğamiralin Fetullahçı olduğunu duymuştum. Bu nedenle personelimi ikaz etmiştim. Hiçbir şekilde erken terfim, kademe ilerlemem, hızlı yükselmem yok. Akademi sınavına girmedim, başvurmadım dahi. Kurmaylık sınav sorularının dağıtıldığı şeklinde haber çıktı. Ben sınava başvurmadım bile. Amiral ve çevresindekilerle ailecek hiçbir şekilde görüşmedik, bağış toplantılarına katılmadık. O da bu nedenle her seferinde beni tehdit etti."

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından kendisini sözde "sıkıyönetim garnizon komutanı" ilan eden ve soruşturma kapsamında tutuklanan Tuğamiral N. A. D., Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kararname ile TSK'dan ihraç edilmişti. Tuğamiral D. ve 3. Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Basri Dağdelen'in mahkemede verdikleri ifadelerde, polis telsizinden korsan bildiri okunması için iş birliği yaptıkları ortaya çıkmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber