Yaralılara da kucak açtılar

Darbe girişiminin yaşandığı gece Zeynep Kamil'de insanüstü bir mücadele sergilendi. Hastanede, bir yanda 14 bebek dünyaya gelirken, diğer yanda 17 yaralıya acil müdahalede bulunuldu

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 06 Ağustos 2016 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yaralılara da kucak açtılar

İstanbul Üsküdar'daki Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, darbe girişiminin yaşandığı gece insanüstü bir mücadale gösterdi. Hastanede bir yandan 14 bebek dünyaya gelirken, bir yandan da köprüden ve Çengelköy'den gelen 17 yaralıya acil müdahale yapıldı. Hastane yöneticisi Prof. Dr. Ateş Karateke, gazilerin korkusuz direnişini anlattı.

İHTİSAS ALANLARI DIŞINDA...

Uzmanlık alanları kadın ve çocuk hastalıkları ile doğum olan Üsküdar'daki Zeynep Kamil Eğitim ve Araştırma Hastanesi hain kalkışmanın yaşandığı gece insanüstü bir mücadeleye sahne oldu. Darbe girişiminin en korkunç noktalarından 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Çengelköy'e en yakın hastanelerden biri olan Zeynep Kamil'de bir yandan doğumlar gerçekleştirildi, bir yandan da cuntacıların hedefi olan yaralılara müdahale edildi. Hastanenin uzman ekibi olağanüstü toplanıp Acim Doğum Odası'na gaz ve tampon malzemeleri stokladı. O karanlık gecede alarma geçen hastane çalışanları, yaralılara ihtisas alanları dışında bir mesaiye imza attı. 12 kişilik bir ekipten oluşan fedakar doktorlar o gece yaralılardan kurşun çıkardı, cuntacıların yaraladığı vatandaşları ameliyat etti ve hayatlarını kurtardı. Sürekli doğum ameliyatlarına katılanlar bazı hemşire ve doktorlar, gördükleri manzara karşısında gözyaşlarını tutamadı.

'KORKSAK, KURŞUNA KOŞMAYIZ'

O gece gelen yaralıların hepsinin gözlerinde cesareti gördüğünü söyleyen hastanenin başhekimi ve yöneticisi Prof. Dr. Ateş Karateke, "Ekibimizde büyük bir şaşkınlık vardı. Yaşı genç hemşirelerimizi gözleri yaşlı bir halde gördüm. O gece ameliyat odamızı morg haline getirdik. 17 yaralıyı tedavi ettik. Ama maalesef 3 kişiyi kurtaramadık. Aynı gece 14 de bebek dünyaya getirdik. 'Korkma. İyileşeceksin' diyerek telkinde bulunduğumuz hastalar, 'Korksak kurşuna koşmayız hocam' diyordu. Bu manzarayla gurur duyduk" dedi. Ebe hemşire Seda Küçükoğlu ise, "Doku kayıpları ve kurşun yaralanmaları ağırlıktaydı. Hepsine gerekli müdahale için canla başla çalıştık. Savaş ortamı gibiydi. Ortalık kan gölüydü" derken, Uzm. Dr. Taylan Şenol ise, "Şırnak'ta askerlik yaptığım döneme benzettim. Gördüklerim bir savaş alanını andırıyordu. Çok şükür ülkemiz bu badireyi de atlattı" diye konuştu.

AHMET ALTINDİŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber