Moody's etkisiyle dolar düştü, borsa çıktı

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Moody's'in Cuma günü Türkiye'nin kredi notunu değiştirmemesinin etkisiyle dolar 3.0 liranın altına düşerken, hisse senetlerindeki yükseliş yüzde 2.0'yi aştı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Ağustos 2016 18:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Moody's etkisiyle dolar düştü, borsa çıktı

Cuma günü, Moody's açıklaması öncesindeki piyasa kapanış saatlerinde 3.02 lira dolayında işlem gören dolar, yeni haftaya 2.98 liradan başladı ve günü bu düzeyde kapattı. Aynı dönemde euro da 3.14 lira düzeyinden 3.11 liraya çekildi.

Moody's'in kararı ve dolardaki gerilemenin etkisiyle, Borsa İstanbul Endeksi de yükseliş ile başladığı yeni haftanın ilk gününü yüzde 2.25 yükselişle 77 bin 779 puandan kapattı.

Moody's Cuma gecesi, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başladığı kredi notu gözden geçirmesinin sona ermediğini ve mevcut notun devam ettiğini açıkladı. Şirketin Türkiye'ye ilişkin kredi notu, "negatif" görünüm ve "yatırım yapılabilir"in en alt sınırı olan "Baa3" düzeyinde bulunuyor.

Moody's açıklamasında, gözden geçirmenin 18 Temmuz'dan itibaren 90 gün içinde tamamlanacağı belirtilerek, "Türkiye'deki darbe girişiminin başarısız olmasına rağmen, politik kuruluşlar, iş ortamı, dış şoklara karşı var olan mekanizmeler ve büyümenin karşı karşıya olduğu zorlukların, darbe girişimi sonrasında artacağına ilişkin görüşümüzü koruyoruz" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber