Milli Eğitim müdürlerinin kömür yumruklaşması

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 20 Aralık 2006 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'in Nurdağı İlçesi Milli Eğitim Müdürü Cuma Aksu ile İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mikdat Mirzaoğlu, ihaleyle alınan kömürlerin tahlile gönderilmeleri konusunda tartışıp, yumruklaştı

Kaymakam Vekili Bekir Yılmaz, yumruklaşan müdürleri açığa aldı.

İddiaya göre, 25 gün önce ilçedeki okulların yakıt ihalesini kazanan kömür satıcısı Halil Gökkaya, 4 kamyon kömür teslim etti. Prosedür gereği kömürlerden alınan numuneler incelenmek üzere Gaziantep'e gönderildi. Tahlil sonuçlarında kömürlerin `Temiz' olduğu belirtilince, Halil Gökkaya, 4 kamyon kömürün bedeli karşılığında 53 bin YTL'yi tahsil etmek için dün akşam saatlerinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Cuma Aksu'nun makamına gitti. Ancak İlçe Milli Eğitim Müdürü Aksu, iddiaya göre 4 kamyondan ayrı ayrı numune alınıp incelenmesi gerekirken, bin 200 YTL tahlil masrafı ödememek için okullardan alınan numunelerin birleştirilip tek poşette tahlile gönderildiğini öğrendiğini, bunun ihale şartnamesine uygun olmadığını, bu nedenle parayı ödemeyeceğini söyledi.

ÖDEME İÇİN YUMRUKLAŞTILAR

Görüşmede kendisi de bulunan İhale Komisyonu Başkanı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mikdat Mirzaoğlu, bu nedenle aynı zamanda AKP Nurdağı İlçe Başkanı İzzet Karaburç'un halasının oğlu olan Nurdağı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cuma Aksu ile tartışmaya başladı. Mirzaoğlu, Milli Eğitim Müdürü Aksu'ya, numunelerin çevre görevlilerinin denetiminde alındığını ve usulsüzlük bulunmadığını belirterek, parasının ödenmesi gerektiğini söyledi. Aksu'nun da ödenmeyeceği konusunda kesin konuşması üzerine iki müdür arasındaki söz düellosu yumruklaşmaya dönüştü. Kül tablası ve kalemliklerin de havada uçuştuğu kavgada, her iki müdür çeşitli yerlerinden yaralandı.

İKİ MÜDÜR DE AÇIĞA ALINDI

Olayın duyulması üzerine İslahiye Kaymakamı ve Nurdağı Kaymakam Vekili Bekir Yılmaz her iki müdürü açığa alıp, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Nurdağı Lisesi Müdürü Ziya Demir'i vekaleten getirdi. Kaymakam Yılmaz'ın isteği üzerine Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü'nden görevlendirilen müfettişler olayı incelemek üzere Nurdağı'na gitti. Birbirinden şikayetçi olan kavgacı müdürler ise çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kömürün ödemesi ise askıya alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber