Adana 6. Sulh Hakimliği, Gülen hakkında 4 suçtan yakalama kararı verdi

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, örgüt lideri olduğu gerekçesiyle Fetullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2016 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adana 6. Sulh Hakimliği, Gülen hakkında 4 suçtan yakalama kararı verdi

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, başsavcılıkça, Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ihraç edilen ve darbenin başarılı olması halinde sözde "Sıkıyönetim komutanı" olarak atanacağı belirlenen 10. Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van'ın da aralarında bulunduğu çoğunluğu asker 37 tutuklunun yer aldığı soruşturma dosyasıyla ilgili alınan ifadeler ve toplanan deliller sonucunda yeni bir adım atıldığı belirtildi.

Açıklamada, başsavcılığın "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü lideri" olduğu gerekçesiyle Fetullah Gülen hakkında "Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme", "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs" ve "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçlarından tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilmesini talep ettiği aktarıldı.

Adana 6. Sulh Hakimliğinin başvuruyu yerinde görerek FETÖ/PDY silahlı terör örgütü lideri Gülen hakkında 4 suçtan yakalama kararı verdiği vurgulanan açıklamada, Gülen'in iade edilmesi halinde Adana Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma dosyası kapsamında da yargılanacağı kaydedildi.

Daha önce İstanbul, İzmir ve Diyarbakır mahkemeleri de Gülen hakkında yakalama kararları vermişti.

Bekir Ömer Fansa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber