FETÖ savcılarına müebbet talebi

17 Aralık'ın kumpasçıları Zekeriya Öz'e müebbet ve 72 yıl hapis, Celal Kara'ya müebbet ile 62 yıl hapis, Mehmet Yüzgeç'e ise müebbet artı 38 yıl hapis istendi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 12 Ağustos 2016 07:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
FETÖ savcılarına müebbet talebi

NESLİHAN KESKİN

17 Aralık soruşturmasının savcıları Celal Kara ile Mehmet Yüzgeç ve soruşturmayı koordine eden başsavcıvekili Zekeriye Öz hakkında 557 sayfalık iddianame düzenlendi. FETÖ savcıları Celal Kara hakkında 11 ayrı suçtan ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 62 yıla kadar hapis cezası, Mehmet Yüzgeç'in 8 ayrı suçtan ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 38 yıl hapsi istendi. Yurtdışına kaçan Zekeriya Öz hakkında ise 12 ayrı suça azmettirme suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile 72 yıla kadar hapsi talep edildi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından hazırlanan iddianamede kritik bilgiler var. İddianamede; şüpheliler Zekeriye Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç'in yasal olarak dinlenmesi mümkün olmayan çok sayıda siyasetçiyi dinledikleri ve bunun 17 Aralık soruşturması dosyasına eklendiği belirtildi.

SİYASETÇİLERİ DİNLEDİLER

Firari FETÖ'cü savcıların İstanbul Emniyet Müdürlüğünde görevli bir kısım polis amir ve memurlarıyla fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek, ayrıca bu yapının kontrolündeki basın ve yayın kuruluşlarının da desteğini alarak, yapının gayesi doğrultusunda planlı ve sistematik bir şekilde yürütülen bir organizasyonun parçası olarak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmayı istedikleri belirtildi.

Hükümeti yıkmak istedi

Zekeriya Öz, 2 Ağustos 2015 günü twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Gezi olaylarına PKK müdahil olsaydı şu an hükümet edenlerin bu makamda oturma imkanları olmayacaktı. Gezi olaylarının çözüm süreciyle alakasının olmadığını bilmeyen bir geçici Başbakan tarafından yönetiliyoruz" içerikli paylaşımı ile de hükümeti yıkma kastını ortaya koydu.

Minnet duygusu

Soruşturma kapsamında tanık olarak dinlenen Zekeriya Öz'ün amcaoğlu Yusuf Öz'ün ifadesine de yer verildi. Öz, ifadesinde Zekeriya Öz'ün öğrencilik hayatında yurtlarında kaldığını bildiği için Gülen grubuna bir minnet duygusu beslediğini ve bu minnet duygusundan dolayı Fetullah hoca grubu ile beraber hareket ettiğini söyledi.

Kara'dan karalama operasyonu

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının örgüt lideri olduğu izlenimi oluşturmaya çalışan Celal Kara, dönemin Başbakanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yolsuzluk, rüşvet, para aklama, nüfuzunu kullanarak çıkar sağlama amacıyla kurulmuş bir suç örgütünün lideri ve yöneticisi olduğu isnadında bulundu, toplum nezdinde haksız algı oluşturmaya çalıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber