Suriye'de yeni bir ittifak şekillenebilir'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Türkiye ile Rusya arasında yaşanan yakınlaşmaya ilişkin olarak, "Darbe girişiminden sonra İran hemen aradı ama Suudi Arabistan geç kaldı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Ağustos 2016 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Suriye'de yeni bir ittifak şekillenebilir'

MERİÇ TAFOLAR Ankara

CHP'li Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'in St. Petersburg temaslarını ve Putin'in Suriye konusundaki açıklamalarını Milliyet'e değerlendirdi. Yılmaz, şunları kaydetti:

'Esad saplantısı'

"Rusya, Esadlı bir geçiş yapmak ve hatta geçiş sürecinden sonra Esad'ın devlet başkanlığına devam etmesini istiyor. Türkiye ise Esad'a karşı grupları destekledi ve Esad'ın gitmesini istiyor. 2 görüş 180 derece farklı. Rusya, 'Batıyla Türkiye darbe süreci öncesinde sorunlar yaşıyordu, darbe girişiminden sonra daha büyük sorunlar yaşamaya başladı. Darbenin içinde bir şekilde batının parmağının olduğunu ima etmeye ve bunu bu şekilde dillendirmeye başladı. Bu da batıdaki Erdoğan aleyhtarlığını güçlendirmeye başladı. Rusya bunu görüyor.

Bizim için Türkiye'nin Esad saplantısından kurtulamadığımız için battı politikamız. Biz, gerekirse Türkiye'nin menfaatleri için Esad fobimiz yok, önemli olan Türkiye'nin çıkarlarıdır. Hükümet dış politikada öngörüsüz açıklamalar yapıyor, duvara tosluyor sonra kılıflar buluyor. Rusya ile yakınlaşmayı bu çerçevede değerlendiriyorum. Darbe girişiminden hemen sonra İran hemen aradı ama Suudi Arabistan geç kaldı. Yeni bir ittifak Suriye'de şekillenebilir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber