Polise taş atan belediye işçisi tutuklandı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 21 Aralık 2006 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da, 28 Mart'ta 4 teröristin cenazelerinin gömülmesinin ardından çıkan olaylarda polise taş attığı kamera görüntülerinden belirlenen Kayapınar Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan 1 kişi tutuklandı.

Diyarbakır'da 28 Mart 2006 tarihinde 4 PKK'lının cenaze töreninden sonra olaylar çıkmıştı. 3 gün boyunca devam eden olaylarda emniyet, çektiği görüntüleri uzun süredir izleyerek tespitler yapıyordu.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, olaylarda kamerayla tespit ettiği göstericileri gözaltına almaya devam ediyor. Kamera görüntülerinde polise taş attığı belirlenen Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesi'nde işçi olarak çalışan Ş.C., polis tarafından gözaltına alındı.

Emniyette yapılan sorgulamanın ardından adli mercilere sevk edilen Ş.C, "güvenlik güçlerine taşlı, silahlı, molotoflu, bıçaklı saldırıda bulunmak"suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

Yetkililer, devlete ve halkın malına zarar veren her kim olursa olsun ve aradan kaç yıl geçerse geçsin polis tarafından yakalanarak adalete teslim edileceğini belirtti.

Diyarbakır'da 28 Mart 2006 tarihinde 4 teröristin cenazesinin defnedilmesi sırasında olaylar çıkmış ve 11 kişi hayatını kaybetmişti.

Olaylar sırasında 200'ü çocuk yaklaşık 600 kişi gözaltına alınmıştı. Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verilmesinin ardından yaklaşık 450 kişi tutuklanmıştı. Tutuklanan 96 çocuk, daha sonra mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı.

Diyarbakır'da meydana gelen ve 3 gün devam eden olayları protesto etmek için Ceylanpınar'da yapılan kepenk kapatma eylemi ve gösteriye katıldıkları gerekçesiyle yargılanan DTP Ceylanpınar İlçe Başkanı Halit Kahraman ile 2 ilçe yöneticisi 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber