'Beyaz Bayrak'lı okul sayısı 81'de kaldı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 21 Aralık 2006 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık ile Milli Eğitim bakanlıkları arasında 3 Ağustos tarihinde imzalan "Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü," birçok okulda su deposu ve revir olmaması yüzünden adeta sınıfta kaldı.

Ülke genelinde şu ana kadar 81 okul beyaz bayrak alırken istenen kriterlerin başında okul çevresi, spor salonları, atölyeler, laboratuvarlar, revir, kantin, tuvalet, içme suları ve su depolarının temizliği geldi. Bu kurallara riyayet edemeyen okullar, beyaz bayrak alma hakkını kazanamadı.

Son olarak İzmir'de 102 okulun başvurusu değerlendirmeye alındı ancak bu okullarda yapılan denetimler sırasında birçok eksik çıktı.

Su deposu ve revir olmaması sebebiyle 44 okul sınıfta kaldı, 58 okul beyaz bayrak alabildi. Beyaz bayrakları vermek için İzmir Valiliği'nde düzenlenen törende Vali Oğuz Kağan Köksal, İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan, İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ve ödül alacak okul yönetimleri hazır bulundu.

İzmir'de bin 264 ilköğretim okulu bulunduğunu, 19 Ekim tarihine kadar 102'sinin Gıda ve Çevre Kontrol Şube Müdürlüğü'ne bağlı uzmanlar tarafından kontrol edildiğini belirten İl Sağlık Müdürü Özkan, denetimler sonunda sadece 58 okulun kriterlere uygun bulunduğunu, bunlardan 11'inin özel okul olduğunu söyledi.

Şu ana kadar ülke genelinde 23 okula beyaz bayrak belgesi verildiğini ifade eden Özkan, en fazla beyaz bayrağın İzmir'de olduğunu kaydetti.

Bayrakların 2 yıl geçerlilik süresi olduğunu ve her yıl ara denetimlerle kontrol edileceğini belirten Özkan, "Sertifika almaya mani olan su depoları ve revirler konusundaki eksiklikler giderilirse, başvuran okullarımızın beyaz bayrağı asması için hiçbir engel kalmayacak." dedi. Özkan ayrıca düzenli ve etkili el yıkamak suretiyle enfeksiyon hastalıklarının en az yüzde 50'sinin ortadan kalkacağını söyledi.

Vali Köksal ise beyaz bayrak alan okulların, çevresine temizlik açısından örnek olacağını kaydetti.

Bu okullardaki öğrencilerin aynı zamanda mahallelerinde de temizliğe katkıları olacağını belirten Köksal, daha sonra beyaz bayrak alan 58 okul yöneticisine sertifika ve bayrakları takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber