Konya'da doktor çarketti: Raporda türban demedim

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 22 Aralık 2006 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayan doktorun hastanın testis ultrasonunu çekmediği iddiasıyla rapor yazan Doktor Celal Tütüncü'nün avukatları Hüseyin Çelik ve Ali Gökmen yaptığı yazılı açıklamada soruşturmanın selameti açısından açıklama yapmayacaklarını belirtti.

Üroloji Uzmanı Dr. Celal Tütüncü'nün avukatları Hüseyin Çelik ve Ali Gökmen ortak bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamada müvekkillerinin adının geçtiği Konya Numune Hastanesi'ndeki hasta ile ilgili olarak yazılı ve görsel basında yer alan haber ve yorumların Dr. Celal Tütüncü bilgisi dışında geliştiğine yer veriliyor.

Dr. Celal Tütüncü'nün olayla ilgili olarak dosyasını tamamlayarak hastanenin ilgili birimlerine teslim ettiğinin belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Müvekkilimin ameliyat raporunda ultrason çekimi ile ilgili herhangi bir doktorun ismi yada başörtülü olup olmadığı yönünde hiçbir ibare yer almamaktadır. Müvekkilimin hiçbir yazılı ve görsel basın kuruluşuna olayın başlangıcından bugüne haber, sözlü yada yazılı beyanı olmadığı gibi hiç bir belge de vermemiştir. Bunun hilafına yapılan yayınlara ilişkin olarak hukuki haklarımızı saklı tutuyoruz. Hasta hakları, insan hakları, tıbbi etik açısından ve soruşturmanın selameti ile sağlıklı sonuca ulaşılması için başkaca bir açıklamanın şu aşamada uygun bulmadığımız bildirir, saygılar sunarız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber