Alaşehirli öğretmenin bozuk para mücadelesi...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2006 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde bozuk para sıkıntısına müdahale etmedikleri için bankaları Merkez Bankası'na şikayet eden emekli öğretmen Adil Nergiz, bozuk para sıkıntısına çözüm bulmak üzere Merkez Bankası İzmir Şubesi'nde bozdurduğu paraları, ilçede harcayarak dağıttı.

Geçen ay bankaların, küçük esnafın getirdiği bozuk paraları kabul etmediği ve bozuk para taleplerine de cevap vermediği iddiasıyla Merkez Bankasına mektup yazan Nergiz, ilçedeki bozuk para sıkıntısına çözüm bulmak için Merkez Bankası İzmir Şubesi'nde bozdurduğu 50 YTL değerindeki bin adet 5 YKr'yi dağıttı.

BAŞBAKANLIĞA DİLEKÇE

Merkez Bankasından gelen cevap yazısında, bu konuda tüm banka şubelerinin bir genelgeyle uyarıldığının belirtildiğini aktaran Nergiz, mücadeleye devam edeceğini söyledi.

Nergiz, son olarak belediye, esnaf ve oda temsilcileriyle, önde gelen marketlerin temsilcilerinden topladığı imzaların da yer aldığı ''Bozuk Para Sıkıntısı Çekiyoruz'' başlıklı dilekçeyi de Başbakanlığa gönderdiğini aktardı.

Sorunun çözümü için kendisinin de çaba göstereceğini ifade eden Nergiz, Merkez Bankası İzmir Şubesi'ne giderek bin adet 5 YKr aldı. Aldığı bozuk paraları çeşitli harcamaları için kullanan Nergiz, bayram öncesi ilçede yaşanabilecek bozuk para sıkıntısının, bu şekilde önüne geçmek istediğini dile getirdi.

Bu konuyu gündemde tutmaya devam edeceğini söyleyen Nergiz, ''Her hafta İzmir'e gidip Merkez Bankası Şubesi'nden para bozduracağım ve piyasaya dağıtacağım'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber