Gökçek, Ankara Tabip Odası'nı istifaya çağırdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2006 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ''Çöp toplayıcılığını savunarak Ankaralıların sağlığını tehlikeye atan Ankara Tabip Odası yöneticilerini istifaya çağırıyorum'' dedi.

Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Ankara Tabip Odası'nın ''bir takım kişilerin rantının peşinde bekçilik yapmaması gerektiğini'' söyledi.

Melih Gökçek, Ankara Tabip Odası'nın, ''Ankara'da toplanan çöplerin geri dönüşümünün sağlıklı koşullarda gerçekleşebilmesi için toplayıcılarla yerel yönetimlerin işbirliği içerisinde çalışabilecekleri uygun ortam sağlanması'' açıklamasını, ''akıl almaz'' bulduğunu ifade etti. İnsanlara hijyenik ortam sağlamakla yükümlü bir odadan yapılan açıklamanın hayret verici olduğunu kaydeden Gökçek, şunları kaydetti:

''Ankara'da bir çöp ihalesi yapıldı. Toplanan çöplerin imhası için ilgili firmaya tek bir kuruş para ödemiyoruz. Çöpü alan firma çöpü ayrıştırarak çöpten ve metan gazını elektriğe dönüştürerek para kazanıyor. Bu firma 30 milyon dolar civarında bir yatırım yaptı. Şu bilinsin ki biz bir taahhütte bulunduk ve çöp toplayıcılarına izin veremeyiz, vermeyeceğiz.''

Melih Gökçek, Ankara'da çöp toplayanların sayısının arttığını ve çevrenin kirletildiğini ifade ederek, çöp toplanan alanları fotoğraflarla basına gösterdi.

Gökçek, çöp toplayıcılarının Ankara'nın 30 ayrı yerinde çöp alanları oluşturduklarını ve bu alanların salgın hastalıklara davetiye çıkardığını belirtti.

Ankara Tabip Odası'nın halk sağlığını düşünmediğini savunan Gökçek, ''Hipokrat yeminleri nerede kaldı? Bir odanın bunlara davetiye çıkarması haklarında soruşturma açılması gereken bir konu. Tabip Odası yöneticilerini istifaya davet ediyorum. Tabip Odası'na halkın sağlığını düşünen gerçek tabipler gelsin. Bir takım kişilerin rantının peşinde bekçilik yapmasınlar'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber