Memurdan Gaffur eylemi

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 25 Aralık 2006 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir TV dizisindeki "Gaffur" tiplemesiyle gündeme gelen çizgili pijamalarla eylem yapan Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilciliği üyesi grup, 2007 bütçesini sloganlarla protesto etti

Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilciliği üyesi grup, bir televizyon dizisinde ''Gaffur'' tiplemesiyle gündeme gelen oyuncu Peker Açıkalın'ın giydiği çizgili pijamalarla basın açıklaması yaptı. Üzerlerine giydikleri pijamalarla Osmangazi Metro İstasyonu önünde toplanan grup, 2007 bütçesini sloganlarla protesto etti. Kamu-Sen Bursa Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, bütçenin, IMF, Dünya Bankası ve Dünya Ticaret Örgütü gibi kuruluşların taleplerine göre hazırlandığını iddia etti.

IMF, MEMURU GAFFUR ETTİ

Türkoğlu, bu sürecin ''Sosyal devletten, tüccar devlete geçiş''in bir işareti olduğunu öne sürerek, şunları kaydetti: ''2007 ve öncesinde hazırlanan bütçeler ve buna bağlı olarak çıkarılan kanunlarla, cari açık 1,5 milyar dolardan yıllık 32 milyar dolara yükseldi. Dış ticaret açığı 15,5 milyar dolardan 44,5 milyar dolara yükseldi. Dolaylı vergilerin payı yüzde 66'dan yüzde 73'e yükseldi. Türkiye 59. Hükümet döneminde 130 milyar dolar borçlandı.'' Milli gelirin iki katına çıktığı belirtilmesine rağmen yatırımlara ayrılan payın yüzde 22 oranında azaldığını ileri süren Türkoğlu, Hükümetin işçi, memur, esnaf ve emeklileri unuttuğunu savundu. Türkoğlu, çizgili pijamalarla basın açıklaması yapmalarının nedenini açıklarken, ''Gaffur, hem gariban bir vatandaş, kapıcının oğlu hem de psikopat. IMF politikalarıyla ne yazık ki toplumun büyük bir kesimi ve kamu çalışanları Gaffurlaşmıştır. Bunun sorumlusu 59. Hükümettir'' diye konuştu. "Niye memuru beğermiyor musun, IMF'nin bütçesi mumuru Gaffur etti" yazılı döviz ve pankart taşıyan grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber