Profesör baba oğlunu polise teslim etti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Aralık 2006 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ünlü kişilerin çocukları ile üniversitelilere uyuşturucu satan çeteyi çökerten polis, 53 genci de sorguladı. Polisin bulamadığı 7 genci emniyete aileleri getirdi

Uyuşturucu kullandıkları gerekçesiyle Narkotik Şube Müdürlüğü'nün yaptığı operasyon kapsamında aranan 53 gençten 7'sinin, polise aileleri tarafından teslim edildiği öğrenildi. Bu kişiler arasında oğlu A.T.'yi emniyete getiren Prof. Dr. C.T. de vardı.

En az 3 kez almışlar

Narkotik Şube ekipleri, sokakta uyuşturucu satan 2'si kadın 5 kişiyi 6 ay boyunca izleyip telefon görüşmelerini tespit ederek başlattığı operasyon kapsamında, kullanıcı olduğu iddiasıyla 53 kişiyi gözaltına almıştı. Önceki gün mahkemeye çıkarılan 5 uyuşturucu satıcısı tutuklanırken, kullanıcı olduğu kaydedilen 53 kişi ise serbest bırakılmıştı.

Narkotik ekipleri, çeteyi takip ederken çok sayıda kullanıcının kimliğini de tespit etti. Ancak satıcıları bir veya iki kez arayanlar gözaltına alınmadı. Listede uyuşturucu satıcılarıyla en az 3 defa temas kuran ve sipariş veren kişiler yer aldı.

Aileler bilgilendirildi

Operasyonlar sırasında bazı kullanıcılar ise polis tarafından bulunamadı. Aralarında Prof. Dr. C.T'nin oğlu A.T.'nin de bulunduğu 7 genci polise aileleri teslim etti. Aileler, Narkotik Şube Müdürlüğü'nde yetkililer tarafından uyuşturucu madde konusunda bilgilendirildi.

Şarkıcı, kızını büfede bekledi

Ünlü bir şarkıcının kızı Ç. de gözaltına alınan 53 kişi arasındaydı. Şarkıcının, kızını gözaltına almak için gelen polislere, "Ben de kızımla geliyorum. Onu bırakamam" diyerek ekip otomobiline binip emniyete gittiği öğrenildi. Şarkıcının, kızı adliyeye çıkana kadar emniyetin karşısındaki büfede oturduğu, zaman zaman yanına gelen avukatından bilgi aldığı belirtildi.

Referans veremeyen müşteriye satış yok!

Polis, 6 aylık takibi sonunda uyuşturucu satıcılarının çalışma yöntemlerini tespit etti. Ünlülerin çocukları başta olmak üzere, özellikle üniversiteli gençlere uyuşturucu satan bu kişiler hakkındaki bazı bilgiler şöyle:

Beyoğlu Hacı Ahmet Mahallesi'nde oturuyorlar.

Uyuşturucu satıcılarından İbrahim Y. ile Nazmi Ş. 4'er kez, Nevrin K. ise 7 kez hırsızlıktan tutuklanmış.

Uyuşturucu dağıtımı sırasında cip, BMW ya da Mercedes gibi lüks otomobiller kullanıyorlar.

Faaliyet alanları Caddebostan, Ataköy ve Ulus.

Referans veremeyen müşteriye satış yapmıyorlar.

Uyuşturucuları telefon siparişi üzerine adrese teslim ediyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber