Kılıçdaroğlu: Kimse kaygılanmasın, biz iyiyiz

Artvin'in Şavşat ilçesinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun geçişi sırasında güvenlik güçlerine yol güzergahı yakınlarından ateş açılması sonucu çatışma çıktı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Ağustos 2016 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kılıçdaroğlu saat 14:43'te telefonla NTV'ye bağlanıp şunları söyledi:

"Bizim açımızdan sorun, ama çatışan erlerimiz var. Benim açımdan kimse kaygılanmasın, ben iyi durumdayım. Heyet iyi durumda. Karayollarının bulunduğu binadayız. İnşallah güvenlik güçleri de bir kayıp yaşamaz."


Saldırıya ilişkin bilgi veren CHP heyetinden bir yetkili, Valiliğin CHP konvoyuna üçü önde üçü arada 6 araç verdiğini, öncü konvoyun yol taraması yaparken bir mevzi tespiti yaptığını, konvoyun bunun üzerine durdurulduğunu, bu sırada mevziden ateş açıldığını ve çatışma çıktığını, çatışmada aracın şoförünün vurulduğunu belirtti. Yetkili, hem Kılıçdaroğlu hem de heyetin güvenli bölgeye alındığını söyledi.


AA: Artvin'in Şavşat ilçesinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun geçişi sırasında güvenlik güçlerine yol güzergahı yakınlarından ateş açılması sonucu çatışma çıktı

AA: Artvin'in Şavşat ilçesinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aracının da bulunduğu konvoyun güzergahında meydana gelen çatışmada konvoydaki araçların herhangi bir zarar görmediği, Kılıçdaroğlu ve yanındakilerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi

AA: Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aracının da bulunduğu konvoyun güzergahındaki saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Artvin Valisi Muhterem İnce ile görüşerek bilgi aldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Artvin'e giderken Ardanuç İlçesi yakınlarında ateş açıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin programını gerçekleştirmek için uçakla Kars'a geldi. Buradan karayoluyla Artvin'in Şavşat İlçesi'ne geçen Kılıçdaroğlu, ilçe merkezinde halka hitap etti. Artvin'e gitmek üzere yola çıkan CHP konvoyu, Ardanuç İlçesi yakınlarına geldiğinde, konvoya ateş açıldı. Kılıçdaroğlu'nun korumaları hemen harekete geçerek karşılık verdi.

ARDANUÇ (Artvin), (DHA)


Diğer taraftan, özel harekat polislerinin yol üzerinde barikat kurulduğu için Kılıçdaroğlu'nun konvoyunu durduğu, özel harekat polisleri ile barikat kuranlar arasında çatışma çıktığı ve Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun arada kaldığı belirtiliyor

Çatışmanın devam ettiği ve Kılıçdaroğlu'nun araçta bekletildiği ifade ediliyor


CHP'li Tekin Bingöl, CHP heyetinden yaralı olmadığını söyledi


KILIÇDAROĞLU'NUN ZİYARETİNE DAİR SABAH SAATLERİNDE AA'NIN GEÇTİĞİ HABER

Kılıçdaroğlu, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunacağı Artvin'e gitmek üzere sabah saatlerinde uçakla Kars'taki Harakani Havalimanı'na geldi. Burada Kars Vali Yardımcısı Mehmet Halis Aydın, CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras ve partililer karşılanan Kılıçdaroğlu, ardından karayolu ile Artvin'e gitmek üzere Ardahan'a hareket etti.

Ardahan'da yol kenarındaki bir akaryakıt istasyonu önünde makam otomobilini durdurup istasyonunda bekleyen vatandaşlar ile kısa süreli sohbet eden Kılıçdaroğlu, daha sonra Ardahan-Artvin il sınırına geldi.

Burada ellerinde CHP bayrakları olan vatandaşlar ile karşılanan Kılıçdaroğlu, kendisini karşılayan vatandaşlar ile sohbet edip sorunlarını dinledi.

Kılıçdaroğlu, ardından Artvin'in Şavşat ilçesine bağlı Kocabey yaylasına geçerek, bir yayla evini ziyaret etti.

Ziyarette ev sakinlerince kendisine ikram edilen çöreği yiyip ayran içen Kılıçdaroğlu, ziyaret sonrası parti otobüsü ile Şavşat ilçe merkezine gitti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber