SSK bilgilerine kısa mesaj ile ulaşılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2006 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Sigortalar Kurumu'na (SSK) bağlı sigortalı, emekli ve hak sahipleri, cep telefonlarından 5775'e kısa mesaj atarak, SSK hizmetleri ile ilgili bilgilere rahatlıkla ulaşabiliyorlar. Uygulamadan Avea ve Turkcell aboneleri yararlanabilecekler.

SSK'lılar, SSK mobil servisleri aracılığıyla ay bazında ve toplamda hizmet gün sayılarını, ay bazında SSK'ya bildirilen sigorta primine esas kazançlarını cep telefonlarına gelen kısa mesaj aracılığıyla öğrenebiliyorlar.

Aynı zamanda SSK'lılar; emekli tahsis numaraları, emekli aylıklarının bağlanıp bağlanmadığı, emekli aylığı tutarları, aylıklarını hangi bankadan alacakları gibi ihtiyaç duyabilecekleri önemli bilgilere de cep telefonlarından ulaşabiliyorlar.

Bu hizmetten yararlanmak isteyen SSK'lıların T.C. Kimlik Numaralarını 5775'e kısa mesaj ile göndermeleri yeterli. Servis 2 SMS / 4 Kontör olarak ücretlendiriliyor. Arzu eden kullanıcılar, abone olmaları halinde bu hizmeti her ay periyodik olarak da alabiliyorlar. Bu sayede de her ay kendi adlarına ödenen primleri takip edebiliyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber