İnsani yardım seferberliği

TSK Suriye'ye Fırat Kalkanı harekatını düzenlerken AFAD da siviller için bir yardım harekatı başlattı. Sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği yardım harekatı kapsamında şu ana kadar harekat alanlarına 61 sevkıyatta insani yardım yapıldı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 02 Eylül 2016 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İnsani yardım seferberliği
Fatih Özer

Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan "Fırat Kalkanı" harekatı kapsamında bölge terör unsurlarından temizlenirken, IŞİD ve PKK'dan kurtarılan bölgelere büyük çaplı bir yardım harekatı başlatıldı.

MERKEZ SOYLU KÖYÜ'NDE

Yardım harekatı, Suriye sınırında bulunan Soylu Köyü'nde kurulan AFAD İnsani Yardım İstasyonundan yürütülüyor. Yardım ve askeri geçişler için tekrar aktif hale getirilen Karkamış Sınır Kapısı kullanılarak yapılan yardım harekatında şu ana kadar 61 sevkiyat yapıldı. Ayrıca bölgeye un götürülmesi ve ekmek fırınlarının onarılması için sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte ortak çalışmalar yürütülüyor.

SEYYAR FIRIN KURULDU

AFAD'ın Cerablus Yardım Operasyonunu Koordine etmek için Mobil Koordinasyon Merkezi'nde 40 kişilik uzman AFAD ekibi görev yapıyor. Bölgede sıcak yemek ihtiyacını karşılayacak 1 seyyar yemek fırını, 1.500 kişiye 3 öğün yiyecek çıkarabilecek şekilde, istasyonda bulunuyor.

Nükleer önlemi

AFAD, sınırda Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer tehlikeli madde (KBRN) saldırılarına karşı da önlemler aldı. Bu kapsamda sınıra KBRN Aracı, Dekontaminasyon (arındırma) Aracı ve RAPID Cihazı (kimyasal gaz ölçüm cihazı) yerleştirildi. İhtiyaç halinde Arama Kurtarma Aracı ve Soğuk Tedarik Zinciri Aracı da istasyonu da sınırda bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber