28 kayyum ABD'yi gerdi

Türkiye'nin içişlerine her fırsatta karışan ABD, müttefiklik ve stratejik ortaklığın özüne aykırı tutumunu terör destekçisi 28 belediyeye kayyum atanmasında da sergiledi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 13 Eylül 2016 08:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
28 kayyum ABD'yi gerdi

Yasemin Asan

PKK ve FETÖ güdümündeki 28 belediyeye kayyum ataması ABD'yi rahatsız etti. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin yaptığı açıklamada, "Hükümetin bazı seçilmiş yerel yetkilileri terörizmi destekledikleri iddiasıyla görevden alma ve yerlerine kayyum atama kararını takiben Türkiye'nin Güneydoğu'sundaki çatışma haberlerinden endişe duyuyoruz. ABD terörizmi lanetlemekte ve Türkiye'nin kendisini savunma hakkını desteklemektedir.

SKANDAL İFADELER

Türk mercileri bazı yerel yetkililerin terörist gruplara katıldığı veya maddi destek sağladıkları yönündeki iddiaları araştırırken, hukuki süreç ve Türk Anayasası'nda saklı olduğu şekilde barışçıl politik ifade hakkını da içermek üzere, kişisel haklara saygının önemine işaret ederiz. Kayyum atamalarının geçici olacağını ve vatandaşların yakında Türk yasasına uygun bir şekilde yeni yerel yetkililer seçmelerine izin verileceğini ümit ediyoruz" denildi.

ALGI OLUŞTURMA ÇABASI

Açıklamada yer alan "Güneydoğu'daki çatışma haberlerinden endişe duyuyoruz" ifadesiyle bölgede çatışma varmış algısı oluşturmaya çalışılması dikkat çekti. Kayyum atanan bölgelerde alınan güvenlik önlemlerini çatışma varmış gibi servis eden ABD, aynı açıklamada seçimi işaret ederek haddini aştı.

YİNE TERÖRÜN YANINDA Teröristbaşı Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili adım atmayan ve PKK'nın uzantısı YPG'ye yönelik operasyonlara karşı çıkan ABD, yine terörün yanında yer aldı. ABD, terör destekçisi belediyelere adeta kalkan oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber