Gazinin 'vatan hizmeti' devam ediyor

Adana'da 46 yaşındaki gazi uzman çavuş Sebahattin Aslan, vatan hizmetini, arkadaşlarıyla kurduğu dernek aracılığıyla çocuklara eğitim desteği vererek devam ettiriyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2016 22:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gazinin 'vatan hizmeti' devam ediyor

Bekir Ömer Fansa

Adana'da 46 yaşındaki gazi uzman çavuş Sebahattin Aslan, vatan hizmetini, arkadaşlarıyla kurduğu dernek aracılığıyla çocuklara eğitim desteği vererek devam ettiriyor.

Hakkari'nin Karadağlar bölgesinde 1995'te bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik sürdürülen operasyonda kafasına isabet eden mermi nedeniyle kısmi felç olan gazi Aslan, tekerlekli sandalyede yaşamını sürdürmeye başladı.

Gazilik sonrası evde oturmaktan sıkılan Aslan, psikolojisinin bozulmaması ve hayattan uzak kalmamak için çeşitli faaliyetlerde bulunmaya karar verdi.

Eğitim alanında çalışmalar yapmak isteyen Aslan, önce okulları ziyaret edip çocuklara gazilik, vatan sevgisi gibi kavramları anlattı, kendi imkanlarıyla okullara yardımda bulundu. Aslan, bu yardımları sürdürürken, kendi bütçesi dışında geri dönüşüm firmaları ile temasa geçerek, yakınları aracılığıyla bu maddelerden toplanıp firmalara ulaştırılmasını sağladı.

Aslan, bir süre sonra yine kendisi gibi terörle mücadele gazilerinin de aralarında olduğu 28 kişiyle 2014'te "Vatanda Eğitim Derneği"ni kurarak başkanlığa seçildi. Kuruluşun ardından bağışların yanında en büyük geliri geri dönüşüm malzemeleri olmaya devam eden dernek aracılığıyla okullara klima, fotokopi makinesi, çocuklara giyim, kırtasiye gibi yardım malzemeleri dağıtımında rol oynayan Aslan, kendi imkanlarını kullanmanın yanı sıra bağışlara aracılık yaptı.

Adana'da göçle gelen kişilerin yaşadığı mahallerle Doğu ve Güney Doğu Anadolu'da Hakkari, Diyarbakır, Ağrı, Muş, Tunceli gibi illerde çok sayıda okulda yaklaşık 50 bin öğrenciye yardımda bulunmasını sağlayan Aslan ve arkadaşları, dernek aracılığıyla ayrıca çocuklara gezi, palyaço gösterileri gibi sosyal faaliyetler yapılmasını sağladı, gazilik, şehitlik, vatan sevgisi gibi kavramları anlatarak çocuk yaşta insanlara bu duyguları kazandırmaya çalıştı.

"50 bine yakın öğrenciye ulaştık"

Aslan, bugüne kadar Adana'ya göçle gelen çocukların olduğu mahallelerde ve çeşitli illerde olmak üzere 50 bine yakın öğrenciye ulaştıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bize ulaşan okullara kırtasiye ve eğitim malzemesi gönderdik. Topladığımız geri dönüşüm malzemeleri ve derneğe gelen bağışlarla biz bunu yapıyoruz. Sosyal medyadan duyuru yapıyoruz çoğu arkadaşlarımız da bunu bildiği için evlerinde kullanılmayan gazete, dergi, kitap, iş yerlerinde karton kutu, evlerinde biriktirdiği pet şişeleri bize getiriyorlar. Çevreye duyuruyoruz. Çok malzeme olursa firmadaki arkadaşları yönlendiriyoruz. Alıp geliyoruz. Burada depomuzda biriktiriyoruz. Burada belli tonaja ulaştığında fabrikaya gönderiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber