FETÖ, AİHM'ye sızmaya çalışıyor

Türkiye'nin kana bulandığı 15 Temmuz darbe girişimin ardından FETÖ yine rahat durmuyor.

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 15 Eylül 2016 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ, AİHM'ye sızmaya çalışıyor

Ebru Karatosun ANKARA

Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarının özellikle Türkiye'de kendileri hakkında sürecek olan yargılamaların Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gelmesi durumunda şimdiden bu mahkemeye adamlarını yerleştirmek için harekete geçtiği ortaya çıktı.

İHRAÇ EDİLMİŞTİ

Bu isimlerden biri, HSYK tarafından 17-25 Aralık darbe teşebbüsünden sonra Adalet Bakanlığı Strazburg Adli Müşavirliği görevinden alınan Mehmet Öncü. Daha sonra Hakkari hakimi olarak atanan Öncü, 15 Temmuz darbe girişiminde yargıda yapılan temizlikte meslekten tamamen ihraç edilmişti. Öncü'nün, meslekten ihraç edilmesinin ardından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne bağımsız uzman olarak girmek için başvuru yaptığı öğrenildi. Avrupa Konseyi tarafından yapılan uzmanlık sınavlarına katılan FETÖ zanlısı Mehmet Öncü'nün AİHM'de görev yapmak üzere müracaat ettiği bildirildi.

REKLAM

Ads by AdMatic

BAKANLIKLAR BATIYI UYARDI

Dışişleri ve Adalet bakanlıkları Öncü konusunda Avrupa Konseyi ile AİHM'i uyardı. Hakkında 15 Temmuz darbe teşebbüsünden yakalama kararı bulunduğu belirtilerek, göreve başlatılmaması gerektiği ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber