Bylock yöneticisi olduğu iddia edilen 2 memur tutuklandı

Sözde "eğitim ve emniyet imamı" ve Bylock yöneticisi oldukları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 3 kişiden 2'si tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2016 23:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Bylock yöneticisi olduğu iddia edilen 2 memur tutuklandı

Aksaray'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 3 kişiden 2'si tutuklandı.

Soruşturma kapsamında FETÖ'nün sözde "Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü imamı" ve Bylock yöneticisi Menderes (42) ve eşi Filiz Akdere (40) ile sözde "İl Emniyet Müdürlüğü imamı" ve Bylock yöneticisi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan Bülent Başkaya (36) emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra, adliyeye sevk edildi.

Menderes Akdere (42) ve Bülent Başkaya (36) çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Filiz Akdere ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KOMİSERLİK SINAVI SORULARINI DAĞITMIŞ

Bülent B.'nin daha önce Aksaray'da, darbe girişiminin ardından Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Sabah Dershanesi'nde öğretmen olduğu, 2011 yılındaki KPSS'den yüksek puan alıp Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'na uzman olarak atandığı, Yozgat ilinde görev yaptığı öğrenildi. Bülent B.'nin örgüt bünyesinde Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü imamı olduğu ve komiserlik sınavlarında, örgüt üyesi polislere sınav sorularını dağıttığı ve birçok polisinde sınavı kazanıp komiser olduğu ileri sürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber