Kamuda 'sanal ihale' dönemi yasa bekliyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 31 Aralık 2006 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamudaki ihale sistemine şeffaflığı getirecek olan "e-ihale", kamu kurumları ile ihaleye girecekleri bilgisayar ortamında buluşturacak.

Kamu ihalelerinde rüşveti ve kayırmayı ortadan kaldıracak proje olarak gündeme getirilen Elektronik Kamu Satın Alma Sistemi'nin (e-ihale) projesinin altyapısı tamamlandı. Kamu ihalelerini tek elde toplayacak projenin tam anlamıyla yürürlüğe girmesi için Kamu İhale Yasası'nda yapılacak değişiklikler bekleniyor. 2007 yılı içinde yasanın çıkması beklenirken, Kamu İhale Kurumu Başkanı Dr. Hasan Gül sistemi ve projenin detaylarını SABAH'a anlattı.

TEKLİFLER NETTEN

Kamu İhale Kurumu Başkanı Hasan Gül, "Proje çerçevesinde Elektronik Kamu Satın Alma Sistemi (e-ihale) kapsamında; kamu ihalelerine ilişkin ihale dokümanlarının tamamen elektronik ortamda hazırlanacak. İhale bilgileri isteklilere internet ortamında ulaştırılacak. Kamu ihalelerine şirketler tekliflerin elektronik ortamda hazırlayıp idarelere sunulacaklar. İhale teklifleri bilgisayar desteği ile sonuçlandıracak." diye konuştu.

100 BİN KAYIT VAR

Gül, şöyle devam etti: "Kamu Satın Alma Platformu'na, kamu adına alım yapan tüm idareler kayıtlı durumdadır. Bugün için kayıtlı idare sayısı 40 bin civarındadır. Aynı platforma Kamu İhale Kurumu'nun faaliyete geçtiği 2003 yılından bugüne kamuyla en az bir defa ihale sözleşmesi imzalayan istekliler de kayıtlı bulunmaktadır. Bugün itibariyle Kamu Satın Alma Platformuna kayıtlı istekli sayısı 100 bin civarındadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber