71 bin veli okulda 'cep' yasağına karşı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 31 Aralık 2006 08:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaşanan olumsuz olaylar üzerine okullarda cep telefonunu yasaklama girişimine öğrenci velilerinden tepki geldi. Bakanlık, cep telefonunun tamamen veya kısmen yasaklanmasına ilişkin öğrenci velileri üzerine bir anket yaptı.

Öğrencilerin, okulda cep telefonu ile çektiği bazı görüntüler, eğitim camiasında tepkiyle karşılandı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Meclis'te kurulan 'Okullardaki Şiddeti Araştırma Komisyonu'na' bilgi verdi. Çelik, "71 bin veli, 'Ben çocuğumu okulda takip etmek istiyorum.' diyerek yasağa karşı çıktı." dedi. Çelik, velilerin gösterdiği bu tepkinin okul sistemi ile ilgisi olduğu düşüncesinde. Çelik'in verdiği bilgilere göre, çocuğunu oturduğu evin uzağındaki okula gönderen veliler, onlarla sürekli cep telefonuyla iletişim kurmak istiyor.

Bakan Çelik, komisyona şu bilgileri verdi: "Son 6 ayda Türkiye genelinde 2 bin 290 olay yaşandı. Bir ayda ortalama 500 olay gerçekleşiyor. Şiddet olaylarının en az yaşandığı okullar meslek liseleri. Olayların yüzde 33,9'u tekme, tokat ve yumruklaşma şeklinde oluyor. Şiddete en fazla başvuranlar 16-17 yaşındaki lise 2 ve 3'üncü sınıf öğrencileri." Bakan Çelik, diğer şiddet yöntemlerini şöyle sıraladı: Madde kullanımı, zorbalık, cinsel taciz, eşyaya, mala zarar verme, gasp, silah, çete oluşturma, ateşli, kesici, delici silahla yaralama, dedikodu ve lakap takma.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, komisyon üyesi milletvekillerine okullardaki rehberlik hizmetine ilişkin de bilgi verdi. Çelik, 60 bin okulun hepsinde rehberlik ağı oluşturulduğunu söylerken, "Her öğrencinin sanal ortamda bir dosyası açılıyor ve öğrencilerimiz takip ediliyor." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber