'Hastalara Hepatit C virüsü bulaşması ihmalden'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ocak 2007 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr. Adem Avcıkıran, özel bir diyaliz merkezinde hastalara Hepatit C virüsü bulaştığı iddialarıyla ilgili olarak, ?İhmal olduğunu düşünüyoruz? dedi.

Avcıkıran, yaptığı açıklamada, özel bir diyaliz merkezinde tedavi gören 213 hastanın 88'inde Hepatit C virüsünün tespit edildiği yönünde bilgilerin gazetelerde yer aldığını hatırlattı.

?DİRENÇLERİ ÇOK DÜŞÜK?

Haberlerde bu merkezde sadece kasım ayında tedavi gören 22 hastada virüsün tespit edildiğinin yer aldığını ifade eden Avcıkıran, şöyle konuştu:

?Kronik böbrek yetmezliği olan hastalar, tüm enfeksiyonlara açıktır. Her an her türlü hastalığı kapabilirler. Çünkü bu hastaların dirençleri çok düşüktür. Tedavileri titizlikle yapılmalıdır. Bir ihmal olduğunu düşünüyoruz. 213 hastanın 88'inin Hepatit C virüsü taşıması kabul edilir bir oran değildir.?

Hepatit B ya da Hepatit C virüsü taşıyan ve kronik böbrek yetmezliği olan hastaların ayrı makinalarda tedavisinin yapılmasının gerektiğini belirten Avcıkıran, ?Muhtemelen bir karışıklık yaşanmış. Bu tür merkezlerin çok sıkı olarak denetlenmesi lazım. Aksi takdirde çok ciddi halk sağlığı sorunları yaşanabilir? dedi.

BAKANLIK HEYETİ DİYARBAKIR'A GELDİ

Öte yandan, iddiaları araştırmak üzere, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatıyla aralarında Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu'ndan bir müfettiş ile Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Alaaddin Dilsiz'in bulunduğu 4 kişilik heyet, Diyarbakır'a gelerek incelemelerine başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber