Megakentte 2 büyük proje

Metro hattının 2020'ye yetiştirilmesi hedefleniyor. Diğer projede ise, biri metro diğeri lastik tekerlekli araçlar için tünel olacak

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 08 Ekim 2016 08:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Megakentte 2 büyük proje

Üsküdar Belediyesi 2017 yılı bütçesi, belediye meclisinde görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi. İlçede planlanan yatırım ve projeler ile müdürlük harcama kalemlerini içeren 410 milyonluk bütçe meclisten geçti. Başkan Hilmi Türkmen toplantıda, Üsküdar'da hayata geçirilecek 2 büyük projeyi de ilk kez açıklayarak, Üsküdar-Beykoz arasına metro hattı ve Harem-Beylerbeyi-Küçüksu Tüneli'nin yapılacağı müjdesini verdi. Başkan Türkmen, "Raylı sistem Üsküdar'dan Beykoz'a kadar uzanacak. Marmaray'ın hemen çıkışından başlayarak yer altından Beykoz'a yeni bir metro hattı inşa edilecek. Proje 2019'a yetişmese de 2020-2021'e yetiştirilmesi amaçlanıyor. Şimdiden halkımıza hayırlı olsun" diye konuştu.

Başkan Hilmi Türkmen, Üsküdar'a yapılacak bir diğer büyük projenin de Harem'den başlayarak yine Beykoz'a kadar uzanan bir tünel olduğunu söyledi. Türkmen, "Bu proje de yine Harem'den başlayacak. Beylerbeyi Stadı'nın olduğu yerin hemen oradan çıkacak ve yer altından devam ederek Küçüksu'ya kadar uzanacak. Ayrıca lastik tekerlekli araçların geçiş yapacağı Tünel projesi de hayata geçirilecek. Bu iki proje eş zamanlı yürütülecek. Birisi metro diğeri de lastik tekerlekli araçlar için tünel olacak" diyerek Üsküdarlılara müjdeyi verdi.

İBB'nin planlanmasını tamamladığı ve ihalesini yaptığı projeler olduğunu vurgulayan Başkan Hilmi Türkmen Harem Otogarı'nın taşınacağını söyledi. Başkan Türkmen, "Ataşehir'de yeni bir otogar ihalesi yapıldı. Yeni otogar tamamlandığında otogar oraya taşınacak. Ve sonrasında Harem muazzam bir rekreasyon alanı olacak. Gökdelenler oteller yapılacak deniliyor. Öyle bir şey kesinlikle olmayacak. Dinlenme alanları, çocuk oyun alanları, parklar ile Harem özel bir yere dönüşecek" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber