Aile Bakanına 4. açık mektup

OHAL sadece Aile Bakanlığı için ilan edildi de bizim mi haberimiz yok!

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Ekim 2016 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aile Bakanına 4. açık mektup

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çeşitli unvanlardaki kadrolar için 19.03.2016 tarihinde GYUD sınavı yaptı. Sürecin başından itibaren sınav süreciyle ilgili adımlar adeta sınava giren personelin sabrı son haddine kadar sınanıp öyle atılmıştır.

Öyle ki; sınav yapıldıktan ancak 1 ay sonra sınav sonucu açıklanabilmiş, sınav sonucu açıklandıktan sonra 1 ay boyunca itiraz süreci beklenilmiş ve bunu takip eden 1 aylık süre boyunca da başarı sıralaması yayınlanamamıştır. Memurlar net aracılığıyla bakan hanıma yazılan 2 açık mektuptan sonra yayınlanan başarı sıralaması sonucunda personele 1 ay tercih süresi verilmiştir. Tercih süreci 25.07.2016 tarihi itibariyle bitmesine, aradan 2 aydan daha fazla zaman geçmesine ve gerek çeşitli haber sitelerinde ve gerek memurlar nette çıkan Aile Bakanlığı normalleşemiyor, Aile Bakanlığı personelini mağdur ediyor haberlerine rağmen Aile Bakanlığı hala tercih sonuçlarını açıklayamamıştır.

Aile Bakanlığı, görevde yükselme tercih sonuçlarını açıkladı

Zaten tercih alma sürecine kadar sıkıntılı bir şekilde seyreden GYUD süreci 15.07.2016 tarihinde gerçekleştirilmeye çalışılan alçak darbe girişimi ve devamında yaşanan olaylardan dolayı adeta durmuştur. GYUD sınavına katılan ve tercih veren yaklaşık 700 personel durumu anlayışla karşılamış ve hayatın normale dönmesini beklemiştir. Bu bekleyiş esnasında hükümet kanadından OHAL sürecinin mağduriyetler yaşanmadan sürdürüleceği defaatle dile getirilmiştir.

Yıllık izinlerin normale dönmesiyle kamu kurumları normalleşmeye başlamıştır. Devamında OSYM, EKPSS yerleştirmelerini yaparak normale döndüğünü göstermiş, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı GYUD sınav sonucunu açıklayarak normale döndüğünü göstermiş, personelinin yer değiştirmelerini ocak ayına ertelediğini duyuran Adalet Bakanlığı bu kararını personelinin lehine tekrar düzenleyerek normale döndüğünü göstermiş, Emniyet Müdürlüğü personelinin yer değiştirmelerini yaparak, Diyanet Işleri Başkanlığı personel alım sürecini hızlandırarak, MEB öğretmen alımlarını yaparak normale döndüğünü göstermiş ve daha nice bakanlık bu şekilde gerek GYUD gerek yer değiştirme ve gerekse de yeni personel alımlarını sekteye uğratmadan devam ettirmiştir.

Fakat bütün bu normalleşmelere rağmen Aile Bakanlığı tercih aldığı sadece 700 civarı personelinin yerleştirmelerini bir türlü yapamayarak personelinin binbir türlü sıkıntı yaşamasına neden olmuştur.

Eğer tercih sonuçlarının açıklanamamasındaki sebep yapılan ihraçlar ve açığa almalarsa Emniyet Müdürlüğünde, Milli Eğitim Bakanlığında, Diyanet Işleri Başkanlığında Aile Bakanlığıyla kıyaslanamayacak kadar fazla ihraç ve açığa alma işlemi yapıldı ama bu bakanlıklar çeşitli formüllerle personelini mağdur etmeden sınav ve yerleştirme süreçlerini devam ettirdiler.

Eğer tercih sonuçlarının açıklanamamasındaki sebep OHAL süreciyse normale dönüp sınav ve yerleştirme işlemlerini yapan bakanlıklar bu ülkenin bakanlığı değil de sadece Aile Bakanlığı mı bu ülkenin bakanlığı...!!?? Ya da OHAL sadece Aile Bakanlığına ilan edildi de Aile Bakanlığı çalışanlarının mı bundan haberi yok...!!!??

Eğer tercih sonuçlarının açıklanamamasındaki sebep yeni ihraçların veya açığa almaların yapılabileceği ise zaten Aile Bakanlığı GYUD sınavında üst düzey bir kadroya tercih işlemi yapılmadı ve zaten hainin makamı onun görevinden alınmasına engel olmadığı gibi süreç içerisinde kimi valiler, kaymakamlar, müdürler, emniyet amirleri, mülkiye amirleri vs. görevden alınabilmiştir ve tespit edildiği zaman yerleştirmesi yapılanlar da bu işleme tabi tutulabilir. Eğer tercih sonuçlarının açıklanamamasındaki sebep tercih verip de ilerleyen süreçte ihraç edilenlerin kontenjanının boş kalmaması ise zaten hali hazırda GYUD sınavı yapılmış ve başarı sıralaması oluşturulmuştur. Tercih veren personelin yerleştirmesi yapıldıktan sonra başarı sıralaması takip edilerek boşalan kadrolara yeni tercihler alınıp hem boş kalan kadrolar liyakatla doldurulur hem de bakanlık personel sıkıntısı yaşamadan çalışmalarını devam ettirir.

Eğer tercih sonuçlarının açıklanamamasındaki sebep bu saydıklarımızsa ve sırf bu yüzden tercih sonuçları sonuçlanmıyorsa o zaman Aile Bakanlığına yine soruyoruz. Diğer bakanlıklar OHAL sürecinde sınav ve yerleştirme işlemlerini yaparken acaba OHAL sadece Aile Bakanlığı için mi ilan edildi ki tercih sonuçları hala açıklanamadı...!!!?? Eğer OHAL sadece Aile Bakanlığı için ilan edilmediyse bir lütuf olarak değil, kazanılmış bir hak olarak Aile Bakanlığından tercih sonuçlarının bir an önce açıklanıp devamında kazanan personele daha fazla mağduriyet yaşatılıp aylarca bekletilmeden yerleştirme işlemlerinin yapılmasını istiyoruz...

AİLE BAKANLIĞI ÇALIŞANLARI.

Aile Bakanlığı, görevde yükselme tercih sonuçlarını açıkladı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber