Kılıçdaroğlu'na yaptığı 'susturma' çağrısına yanıt

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın kendisine ilişkin olarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yaptığı 'susturma' çağrısına yanıt verdi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Ekim 2016 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıçdaroğlu'na yaptığı 'susturma' çağrısına yanıt

MERİÇ TAFOLAR

Milliyet'e konuşan Özel, şunları kaydetti: "AKP ile ilgili söylediğimiz tam da bu. 'Adamını sustur' gibi tehditler, mafya dili. CHP'de biz birbirimizi susturmayız, birbirimizi dinleriz. Mafyatikleşmiş bir iktidar söylemi bunlar. Ben de tam bunu ifade etmeye çalışıyordum. Yenikapı ruhuna ihanet etmekle suçluyor beni. İlk önce Yenikapı ruhunun ne olduğunda uzlaşmak lazım. Yenikapı ruhu, CHP'nin AKP'ye verdiği bir açık çek ya da imzaladığı bir boş kağıt değildir. AKP'nin 15 yılda kamu yönetiminde yaptığı bütün hatalara rağmen demokrasiye sahip çıkma ve hukuka davettir. Orda genel başkanımız 12 maddelik bir manifesto açıkladı Yenikapı'da. O günlerde kimse buna itiraz etmedi."

'Mutabakat arayışı'

Özel, "Yenikapı manifestomuzda ortak akıl var. AKP, 4 partiden oluşacak meclis komisyonunun çalışma usullerine, içindeki üye sayısına bile kendi karar veriyor. Yenikapı ruhunda insan haklarına saygı var, hukukun üstünlüğü var, yargı bağımsızlığı var. 10 binlerce solcunun, sosyal demokratın uzaktan yakından FETÖ ile ilgisi olmayacak öğretmenlerin açığa alınması, AKP eliyle siyaset alanının kendileri açısından muhalifsizleştirme, dikensiz gül bahçesi yaratma arayışı Yenikapı ruhunda yok. Yenikapı, bir ruhtan öte bir mutabakat arayışı. Bunu ortadan kaldıran 15 yıldır Türkiye'yi felakete sürükleyen 'Ben bilirim, tek başıma yaparım' anlayışı. Sayın Elitaş, muhalefeti beğenmeyip muhalefet tarzını tarif ederek, hoşlanmadığı muhalefet partisi temsilcilerinin susturulmasını isteyecek kadar iktidar kibri ve güç zehirlenmesi yaşıyor. Her şeyi şekillendirdiler, sıra muhalefete geldi. Buna teslim olmayız. Elitaş'ın bu açıklamasını, ileride bugünleri demokrasi açısından kara günler olarak anlatacağımız bir döküman olarak saklayacağım" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber