Musul operasyonu için geri sayım

Koalisyon ülkeleri Erbil'e silah ve cephane taşıyor. 6 ülke de operasyon için bölgeye asker yolladı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Ekim 2016 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Musul operasyonu için geri sayım

NAMIK DURUKAN

Ankara ile Bağdat arasında Başika krizi sürerken ABD ve koalisyon güçleri Musul operasyonu için son hazırlıkları yapıyor. Almanya, IŞİD'e karşı kullanılmak üzere 71 bin ton silah ve cephaneyi kargo uçakları ile Erbil'e taşırken 5 ülkeden ise askeri birlikler Erbil'e gönderildi.

IŞİD'i Musul'dan çıkarmak için ABD ve koalisyon ülkelerinin desteğinde Irak ile peşmerge güçlerinin operasyonu için gün sayılırken Türkiye'nin operasyonda yer alıp almayacağına yönelik tartışmalar da sürüyor. Irak Parlamentosu, Türkiye'yi "işgalci" olarak niteleyip güçlerini çekmesini isterken Türkiye, Musul operasyonunda sahne dışında kalmayacağı mesajı verdi.

Denge unsuru olur

Tartışmalar sürerken koalisyon ülkelerinin hazırlıkları da hızlandı. Almanya, önceki gece kargo uçakları ile Bağdat ve Erbil'e silah ve cephane taşıdı. Önce Bağdat'a teknik malzeme indirildi, ardından 71 ton silah ve cephane taşıyan kargo uçakları Erbil havaalanına indi. Almanya'nın operasyonun başlamasına kadar Erbil'e cephane ve silah taşımaya devam edeceği öğrenildi.

İngiltere ise Musul operasyonuna katılacak 250 askeri uzmandan oluşan teknik personeli Erbil'e gönderdi.

Irak ordusu ile Peşmergelerle birlikte operasyona katılacak, eğitim ve teknik destek vermesi beklenen 5 ülkeden uzman personelin de Erbil'e geldiği bildirildi. ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya ve Macaristan'dan gelen asker sayısının 2 bin olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber