PKK'nın yeni hedefi AK Partili siyasetçiler

Güvenlik güçlerinin operasyonları sonucu çaresiz kalan PKK, namlusunu siyasetçilere çevirdi. Karayılan'ın AK Partilileri ve kayyumları hedef göstermesinden sonra 4 partili teröre kurban gitti.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 12 Ekim 2016 00:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PKK'nın yeni hedefi AK Partili siyasetçiler

Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları sonucu ağır darbeler yiyen terör örgütü PKK'nın şehirlerdeki mensupları tekrar kırsala kaçtı. Hükümetin kararlı duruşu ile moral bulan güvenlik güçleri teröristlerin bulunduğu kırsal alana da operasyonlar başlatarak bölgeyi terör örgütüne dar etti.

SALDIRILAR HIZ KAZANDI

Hendek ve barikat eylemleriyle de halk desteğini kaybeden terör örgütü, bölgede hala güçlü olduğunu göstermek için bu kez siyasi figürleri hedef aldı. Örgütün ele başlarından Murat Karayılan'ın kendileri gibi düşünmeyen siyasetçilerin hedef alınacağını açıklaması ve açıklamanın örgütün yayın organı olan "Yeni Özgür Politika Gazetesi"nde yayımlanmasıyla siyasetçilere yönelik kanlı saldırılar hız kazandı. AK Parti ve Hüda Par'lı isimlere saldırdı.

İş yerinde şehit oldu

Siyasi figürlere yönelik son saldırısını Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde 10 Ekim 2016 akşamı gerçekleştiren PKK'lı teröristler gece 23.30 sıralarında AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert'e ait akaryakıt istasyonuna saldırdı. Akaryakıt istasyonunu tarayan PKK'lı teröristler Deryan Aktert'i şehit etti.

ÇOCUKLARININ YANINDA VURULDU

PKK'lı teröristler, 13 Ağustos2016'da Şırnak AK Parti Beytüşşebap İlçe Gençlik Kolları Başkanı Naci Adıyaman'ı kaçırarak şehit etti. 10 Eylül 2016'da Diyarbakır'da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker'in Bismil İlçesi Tepe Köyü'nde bulunan aile kabristanının etrafında 400 kilo patlayıcı yerleştirdi. 14 Eylül 2016'da ise Ahmet Budak evinin önünde öldürdü. Van Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu ise 9 Ekim 2016 günü kendi çocuklarının gözü önünde PKK'lı teröristler tarafından katledildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber