FETÖ'nün 442 kuluçka banka hesabı donduruldu

Darbe mimarı FETÖ militanlarına finans desteği sağlamak amacıyla 15 Temmuz sonrası oluşturulan 442 kuluçka hesab tespit edildi. Maliye Bakanlığı söz konusu gizli hesapları dondurdu.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 14 Ekim 2016 01:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
FETÖ'nün 442 kuluçka banka hesabı donduruldu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) finans ayağının kurutulmasına yönelik çalışmalarda önemli bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından iki yıl önce başlatılan incelemelerde örgütün 'himmet havuzunu' kurutacak bilgilere ulaşıldı. Örgütün özellikle 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 442 kuluçka hesap açtığı öğrenildi. FETÖ üyelerine finans desteği sağlamak için üçüncü kişiler adına açılan bu hesaplar donduruldu.

ÇOK SAYIDA VEKALET

15 Temmuz'un ardından örgütün üst düzey tutuklu yöneticilerinin peş peşe itirafçı olmalarının ardından FETÖ önlem alma yoluna gitmişti. Savcılar, itiraflarda azalma olunca, örgütün bazı özel elemanlarına yüklü ödemeler yaptığını belirledi. Bu tarz kuluçka hesaplardan örgütün, mal varlıklarına el konulan elemanlarının ailelerinin finansman sorunu çözülüyor. Soruşturmada ailelerin yüklü kredi borçlarının ödendiği tespit edildi.

MASAK'tan üst düzey bir yetkili, "Kuluçka hesaplar gerçek sahibinin örgüt olduğu üçüncü şahıslar adına açılan hesaplar. Örgütün finansmanı için para yatırılan çekilen hesaplar diye düşünüyorum. Örgüt hesabı birisi adına açıyor ve çok sayıda kişiye vekalet veriliyor. Oradan himmet diğer ödemeler gerçekleştiriliyor. Toplanan paralar buraya konuluyor. Himmet paraları toplanıp masraflar ve diğer harcamalar için kullanılabiliyor. Örneğin 1 trilyon hesaba para yatırılıp sonrasında düşük miktarlarda çekilebiliyor" dedi.

GİZLİLER DEŞİFRE EDİLDİ

Maliye kara para akladıkları tespit edilen FETÖ şirketlerine ilişkin bankalarla olan görüşmesini sürdürüyor. Bu kişilere ait tüm banka hesapları dondurulacak. Bakanlık FETÖ'ye destek veren şirketlerin global bağlantılarını da ortaya çıkarmak için çalışma yürütüyor. Bu incelemelerde muvazaalı 442 hesap belirlendi. Şaibeli ortaklık yapıları, mali haritaları, yurtdışı vakıf, dernek, örgüt birimlerine para aktarmada rol oynayan işadamlarına ilişkin bilgiler de ilgili ülkelerin mali istihbarat birimleri ile paylaşılıyor. Muvazaalı şekilde devir ve satış yapan örgüt üyelerinin banka hesapları bloke ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber