Ata köşkünde 2 beleşci vekil

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 11 Ocak 2007 09:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Florya Atatürk Deniz Köşkü'nde kalan eski milletvekilleri Metin Işık ile Yalçın Koçak, Milli Saraylar Daire Başkanlığı'nın tüm uyarılarına rağmen sosyal tesisleri terk etmeye yanaşmıyor.

Milletvekilleri, sunulan ayrıcalıkları görevleri bitmesine rağmen yaşamakta ısrar ediyor. Tıpkı Metin Işık ve Yalçın Koçak gibi. 1995'te Refah Partisi'nden İstanbul Milletvekili seçilen, daha sonra da Doğru Yol Partisi'ne geçen Metin Işık ile 1987 yılında ANAP'tan Sakarya Milletvekili seçilen Yalçın Koçak uzun yıllardır Florya Köşkü Sosyal Tesisleri'nde yaşıyor. Işık, halen Halka ve Olaylara Tercüman Gazetesi'nde köşe yazarlığı yaparken; Koçak, Bulgaristan'da kurduğu ilk özel Türk üniversitesinin mütevelli heyeti başkanlığını yapıyor. 1995'te siyasete giren Metin Işık adı, Aydın Menderes'in Refah Partisi'nin Antalya'da yapacağı istişare toplantısına giderken geçirdiği trafik kazasıyla da akıllara kazındı. Işık, dönemin önemli isimlerinden birisi olmasına rağmen bir kez daha milletvekilliğine aday olmadı ve gazeteciliğe geri dönüş yaptı. Ancak milletvekilliğinin kendisine sağladığı kolaylıklardan da vazgeçmedi. Öyle ki Işık, 2002'den bu yana Florya Köşkü'nün Sosyal Tesisleri'nde kalıyor.

Depremden sonra
Aynı durumda olan bir diğer kişi ise 1987-1991 döneminde ANAP'tan Sakarya Milletvekili seçilen Yalçın Koçak. 2004 yılında Bulgaristan'ın Varna kentinde Avrupa'nın ilk özel Türk üniversitesi olan "Balkan Üniversitesi"ni kurdu. Koçak, 17 Ağustos 1999 yılında yaşanan Marmara depreminin ardından ailesiyle Florya Köşkü Sosyal Tesisleri'ne yerleşti. Milletvekilleri tesisleri aralıksız en fazla 15 gün kullanabiliyor. Sosyal tesisleri evi gibi kullanan 18. dönem milletvekili Koçak ve 20. dönem milletvekili Işık ise, parasını ödedikleri sürece sosyal tesisleri kullanma hakları bulunduğunu belirtiyor.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber