Eski müdürün koltuk kavgası

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 13 Ocak 2007 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dolmabahçe Sarayı eski Müdürü Doç. Eren'e, müzedeki koltuklardan birinin döşemesini yırtığı iddiasıyla bin 500 YTL'lik tazminat davası açıldı. Eren, iddiaları reddetti

Maltepe Üniversitesi'nde görevli Dolmabahçe Sarayı eski müdürü Yrd. Doç. Dr. Erdal Eren ile TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı sarayda bulunan koltuk nedeniyle yaklaşık bir yıldır kavgalı. TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı, avukatı Aynur Bulutçu aracılığıyla yaptığı başvuruda Dolmabahçe Sarayı eski müdürü Erdal Eren'in saray envanterine kayıtlı koltuğun kumaşını yırttığı gerekçesiyle hakkında bin 500 YTL'lik tazminat davası açtı. Müzenin eski müdürü Erdal Eren, ise, mahkemeye sunduğu cevap dilekçesinde görevli olduğu Maltepe Üniversitesi'ndeki öğrencileriyle 13 Kasım 2005 tarihinde sarayda yaptıkları gezi sırasında davaya konu koltuğun koruma görevlileri tarafından kullanıldığını ve kendilerine bunun nedenini sorarak koltuğa doğru yöneldiğinde ise kumaşın yırtılmış olduğunu fark ettiğini belirtti.

?ORJİNAL DEĞİL, PİYASA KUMAŞINDAN'

Yaşamının büyük bir kısmını tarihi eserleri korumaya adamış bir kişinin böyle bir eylemi gerçekleştirmesinin mümkün olmadığına dikkat çeken Doç. Dr. Eren, hakkında tutulan tutanağın gerçeği yansıtmadığını ve o sırada yanında bulunan öğrencilerinin de buna şahit olduğunu belirtti. Dilekçede, iskelet haricinde tümüyle yenilenmiş olan koltuğun protokollerde kullanıldığı, ayrıca kumaşının piyasadan alınmış bir kadife olduğu belirtilerek, davanın reddi istendi. Dr. Eren, müdürlük görevinden ayrıldıktan sonra yaptığı açıklamalardan davacının rahatsız olduğunu ve kendisine duyulan husumet nedeniyle bu davanın açıldığını öne sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber