Vakıf yurtlarında kalan öğrencilere yemek yardımı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşmelerine başlanan Kamu Mali Yönetimi ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun tasarısına eklenen bir maddeyle kamu yararına dernek ve vakıf statüsünde olan yurtlarda kalan üniversite öğrencilerine de günlük 9.5 liralık beslenme yardımı yapılması öngörülüyor.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 01 Kasım 2016 18:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vakıf yurtlarında kalan öğrencilere yemek yardımı

Tasarının TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeleri başladı. Tasarı kabul edilirse, kamu yararına dernek ve vakıfların yurtlarında kalan üniversite öğrencileri de günlük 9.5, aylık 285 lira olan ve kamu yurtlarında kalan öğrencilere verilen barınma yardımından yararlanacak.

Hürriyet'e bilgi veren Kredi ve Yurtlar Kurumu yetkilileri söz konusu beslenme yardımını, daha fazla yurt açılmasını teşvik etmek için gündeme getirdiklerini belirttiler. Halihazırda kamu yararı statüsünde bulunan dernek ve vakıflara ait yurtlarda 20 ila 25 bin öğrencinin kaldığını, bu maddenin yasalaşması durumunda onların da beslenme yardımından yararlanacaklarını anlattılar.

Ancak yetkililer, "Bizim amacımız daha fazla dernek ve vakıfın yurt açması. Halen kamu yararına olup da yurdu olmayan çok sayıda dernek-vakıf var. Biz onlar da yurt açsınlar istiyoruz" dediler.

Bakanlar Kurulu kararıyla kamu yararına statüsü bulunanlar arasında LÖSEV, Türk Eğitim Vakfı, TSK Mehmetçik Vakfı, TSK EleleVakfı, İsmailağa Camii İlim Vakfı, TÜRGEV, İTÜ Vakfı, ODTÜ Geliştirme Vakfı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı, Türk Polis Teşkilatını Geliştirme Vakfı gibi 255 vakıf ve 388 dernek bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber