Savcılık asılsız mailin sahibini arıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2007 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda çocuklara yönelik cinsel istismar ve şiddet uygulandığına dair Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığına asılsız mail gönderen kişi veya kişilerin tespiti için çalışma başlattı.

Edinilen bilgiye göre, bir süre önce, Diyarbakır'daki yurtlarla ilgili olarak Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığına farklı rumuzlar kullanılarak 3 mail gönderildi.

Maillerde, Diyarbakır'daki yurtlarda çocuklara yönelik cinsel istismar ve şiddetin uygulandığı ve yurtlardaki bazı yöneticilerin de çocuklara küfür ettiği iddia edildi. Bunun üzerine, Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı, durumu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'ya bildirdi.

Bakan Çubukçu, konunun araştırılması için Diyarbakır'da 1 müfettiş görevlendirdi. Diyarbakır'daki yurtlarda inceleme yapan ve yurtta barınan çocuklarla görüşen müfettiş, hazırladığı raporda ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu belirledi.

-SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI-

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, müfettişin raporunun ardından, iddiaları ortaya atan kişi veya kişiler hakkında soruşturma başlattı. İddiaları Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığına farklı rumuzlar kullanarak mail ile bildiren kişi veya kişilerin tespiti için çalışma başlatılırken, kişi veya kişilere maili gönderilirken kullanılan bilgisayarların IP numaraları üzerinden ulaşmaya çalışıyor.

-''İDDİA KURUMU YIPRATMAYA YÖNELİKTİR''-

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zülfü Toman, AA muhabirine, Diyarbakır'daki 3 yurtta, 0-18 yaş arası toplam 240 çocuğun barındığını ve ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunun müfettiş raporunda belirlendiğini söyledi. Yurtların herkesin denetimine açık olduğunu kaydeden Toman, şöyle dedi: ''Bu tip iddialar kurumu yıpratmaya yöneliktir. Ortaya atılan iddialar üzerine bakanlığın görevlendirdiği müfettişin raporları da iddiaların asılsız olduğunu göstermektedir.

Diyarbakır'daki yurtlar, her zaman herkese açıktır. İsteyen herkes gelip yurtlarımızı gezebilir. İddialar, yurt çalışanlarından çok orada barınan çocukları olumsuz etkilemektedir. Çünkü çocuklar okuldaki ve dışarıdaki arkadaş çevrelerinde bu tür iddialar nedeniyle zor durumda kalıyor.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber