Teröre vurulan darbe MYK'da ele alındı

AK Parti'de önceki gün yapılan MYK Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik ekonomik ve sosyal çalışmalar masaya yatırıldı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 04 Kasım 2016 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Teröre vurulan darbe MYK'da ele alındı

Ayfer Mallı

PKK ve FETÖ ile yapılan mücadelede gelinen son noktada toplantıda ele alındı. Terörle mücadeledeki kararlılığın altı çizildiği toplantıda, terör örgütünün belinin kırıldığı bildirildi.

İLK KONUTLAR OCAK'TA TESLİM

Çukur siyasetinin yakıp, yıktığı mağdur ettiği bölgeler ile ilgili çalışmalara büyük önem verdikleri konuşulan MYK'da, bu konuda gerekli kaynakların tahsis edildiği belirtildi. Ocak ayından itibaren ilk konutların teslim edilmeye başlanacağı bilgisi de paylaşılan konular arasında. Bölgenin sadece rehabilitasyona değil, uzun vadeli kalkınmaya ihtiyacı bulunduğu vurgulanan MYK'da, bölgeler arası gelir dengesizliklerinin giderilmesi için bölgedeki ekonomik potansiyelin harekete geçirilmesi gerektiği benimsendi.

MECLİS'E GELİYOR

MYK'nın diğer gündem maddesi ise Meclis takvimi oldu. Kanun Hükmündeki Kararnamelerin Genel Kurul'da görüşülmesine karar verildi. MYK'da Bilirkişilik Yasası'ndan sonra Kanun Hükmündeki Kararnamelerin Genel Kurulda görüşülmesi kararı çıktı.

ULUSLARARASI MEDYA

Uluslararası medya konunu da değerlendiren MYK'da "Dış dünyada FETÖ ve başka bazı odaklar tarafından ülkemizin algısını bozmaya dönük yoğun bir çalışma var" değerlendirmesi yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber