Başbakan Gül mü olacak?

Haber Giriş : 15 Ocak 2007 17:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Göksel Özköylü / CNN TÜRK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı'nın tartışıldığı şu günlerde, bu olasılığın doğurduğu gizli bir gündem maddesi daha var: O da Erdoğan'ın yerini kimin alacağı?

Gerek partililerin üzerinde mutabık kaldığı gerek siyasi arenadaki gelişmeleri yakından izleyenlerin üzerinde mutabık kaldığı isim aslında şimdiden belli: Abdullah Gül.

Gül, partisince dördüncüsü düzenlenen "Ak Parti İstanbul'a Hesap Veriyor" toplantısındaydı. Pek çoklarının gönlünde partinin ikinci adamı olan Gül, diğer bakanlardan farklı olarak geniş bir dinleyici kitlesine hitap etti. Dinleyenler, Dışişleri Bakanı'ndan çok geleceğin Başbakanı'na kulak verir gibiydi.

Bu görüşlere partililerin çoğu katılıyor olsa da kamera karşısına geçince diplomatik bir dil kullanmayı tercih edenler de var.

"Gül ya Başbakan ya da Cumhurbaşkanı"

Gelişmeleri dışardan izleyen gözler arasında iş dünyası hatta Vatikan temsilciliği bile var. Onlar da Gül'ü ikinci adam görüyorlar ve tam da bu nedenle Gül'ü izleyenler arasında onlar da var.

Abdullah Gül'e biçilen siyasi misyon en net ifadesini, belki de Kanal D Haber ve Haber Programları Grup Başkanı Mehmet Ali Birand'ın sözlerinde buluyor. Birand'a göre Gül ya Başbakan ya da Cumhurbaşkanı.

Süreç 16 Nisan'da başlayacak

Türkiye'nin 10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in görev süresi 16 Mayıs'ta sona erecek. 11'inci cumhurbaşkanının seçilmesine ilişkin takvim ise 16 Nisan'da başlayacak.

Muhalefet partileri Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı ihtimaline sıcak bakmazken, başta Erdoğan olmak üzere AK parti yönetimi Cumhurbaşkanı adaylarını nisan ayından önce açıklamamak konusunda kararlı görünüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber