Cep abonesi ünlüye değil hizmete bakı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 16 Ocak 2007 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cem Yılmaz, vatandaşın kaliteli hizmet talebine yenildi. Reklamlarda ise ünlü kişiler değil, 'kaliteli ve ucuz konuş' mesajları öne çıkmaya başladı

Vatandaşın kaliteli hizmet talebi Tarkan ve Cem Yılmaz'ı yendi. Cep telefonu operatörleri Tarkan ve Cem Yılmaz reklamlarından umduğunu bulamayınca altyapı ve kalite için yatırıma öncelik verdi. Ünlü kişilerin oynadığı reklamların istenilen sonucu vermediği itirafı ilk olarak Vodafone CEO'su Atilla Vitai'den geldi. Vodafone'un hizmet verdiği ülkelerle ücretin Telsim'den Telsim'e aramalar gibi olacağı mesajını veren yeni reklamda görsellik ve her yerden kaliteli görüşme mesajı öne çıktı.

YILMAZ VE PEKKAN TELSİM'E YARAMADI

Telsim'in daha önceki reklamlarında Cem Yılmaz ve Ajda Pekkan gibi ünlüler oynamıştı.

Vodafone abone sayısının Eylül sonu itibarıyla 12 milyonun üzerinde olduğunu kaydeden Vitai, yaptırdıkları 'müşteri memnuniyeti' araştırmasına göre streteji belirlediklerini ifade etti. Vitai, araştırmaya göre, müşterilerin tercih nedeninin başında şebeke kalitesinin olduğunu vurguladı. Telsim müşterilerinin şebeke kalitesinin yüksek olmadığını düşündüklerini dile getiren Vitai, müşteri memnuniyetini arttırmak için ilk olarak alt yapı optimizasyonu ve kapasite arttırımına odaklandıklarını belirtti.

TARKAN YETMEDİ

Tarkan'ı reklamlarında oynatarak abone sayısını arttırmayı hedefleyen Avea da, ucuz görüşmeyi öne çıkardı. Tüm hatlarla aynı fiyata görüşme yapılacağı vurgusunu reklamlarına taşıyan Avea, 300 milyon dolarlık yatırım yaparak altyapısını güçlendirnmeye öncelik verdi. Avea, son olarak özel ileşitim vergisini 12 aya bölerek rekabeti arttırdı.

Sektörün lideri Turkcell ise kaliteli hizmet anlayışı vurgusunu reklamlarında sürdürmeye devam etti.

Cep'te kıyasıya rekabet

İşte kıyasıya rekabet için operatörlerin kampanyaları:

Turkcell'in 1 Öde 2 Konuş kampanyası: Turkcelliler birbiriyle ve sabit hatlarla görüşmelerde yüzde 50 indirimli konuşacaklar.

Avea'nın HepsiBir tarifesini seçenler hangi operatörü ararlarsa arasınlar dakikasına 25 YKr ödeyecekler. Telsim/Vodafone'un Sınırlar ötesi tarifesini seçen aboneler yurtdışında Vodafone şebekesini kullananlarla dakikası 29 YKr'dan konuşabilecek. Aylık 10 YTL sabit ücretle Vodafone'un 17 operatörünü ilk bin dakika 29 YKr'dan arayabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber