5 yıl içinde 4x4'ler bitiyor

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 16 Ocak 2007 09:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AB Komisyonu'nun çevre kirliliği ve küresel ısınmayı önlemek için açıkladığı yeni eylem planına göre 5 yıl içinde AB üyesi 27 ülkede üretilen ve satılan otomobillerdeki emisyon oranları düşürülecek

Bir otomobil 1 kilometrede en fazla 120 gram karbon gazı atmosfere salacak. İngiliz Daily Telegraph gazetesi, konuyu manşete taşıyarak kararın otomotiv endüstrisine darbe vuracağını yazdı. ?4x4 dönemi sona eriyor? başlığını atan gazete, ?Küçük ve orta sınıftaki araçlarda emisyon oranı düşürülebilir. Ancak spor ve arazi araçlarında kilometrede 120 gram sınırının yakalanması imkansız? yorumunu yaptı. Toyota'nın hibrid Prius'u 104 gram; Citroen C3 dizel modelinde 120 gram karbondioksit gazı üretiyor. 1.6 litre motor hacmine sahip Ford Focus bile sınırın üzerinde kalıyor. 4x4 cipler, Ferrari, Porscheler limitin yanına yaklaşamıyor.

Ferrari gibi sadece spor otomobil, Range Rover gibi sadece arazi araçları üreten firmaların iflas tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını vurgulayan uzmanlar, ?5 yıl içinde yollarda Ferrari ve BMW bisikletler göreceğiz. Ama otomobiller olmayacak? diyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber