Terör müdürü kripto çıktı

Darbe girişiminin ardından Zonguldak'ta FETÖ soruşturmalarını yürüten Terörle Mücadele Şube Müdürü B.P'nin ByLock kullandığı tespit edildi. 15 Temmuz'dan bir ay sonra görevden uzaklaştırılan Pekince, önceki gün yakalanarak gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 11 Kasım 2016 09:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Terör müdürü kripto çıktı

Hamdi Koçoğlu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), emniyet ve yargı ayağındaki kripto üyeleri, Bylock operasyonları kapsamında deşifre olmaya devam ediyor. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Zonguldak'ta örgütle ilgili soruşturmaları yürüten Terörle Mücadele Şube Müdürü B.P'nin Bylock kullandığı tespit edildi. Darbe sonrası örgüte yönelik tüm operasyonları yöneten P., 11 Ağustos'ta görevinden uzaklaştırıldı. MİT'in incelemeleri sonucu Bylock kullandığı belirlenen P., Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ekiplerince önceki gün gözaltına alındı.

BYLOCK'ÇU KOMİSERLER DE ALINDI

FETÖ'nün kriptolu iletişim programı Bylock'u kullanan B.P ile birlikte, aralarında polis memuru, baş komiser, komiser yardımcısı ve komiserin de bulunduğu 8 polis ve 1 öğretmen de gözaltına alındı. P'nin Zonguldak'ta uzun süre Asayiş Şube Müdürlüğü yaptığı daha sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildiği öğrenildi. Emniyet sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 10'u çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber